Hrvatska košarkaška reprezentacija dobila novog izbornika

Novoizabrani izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Velimir Perasović smatra da je u ruke dobio reprezentaciju koja nije favorit, ali je u krugu reprezentacija koje mogu do najvećih ostvarenja na Europskom prvenstvu.

Izuzetno sam ponosan i sretan što sam izabran. To je nešto što svaki Hrvat želi i čini mi veliku čast. Nije bilo nikakve dvojbe od prvog kontakta koje sam imao s Dankom Radićem prošlog ljeta. Financijsko pitanje nikad nije bilo predmet razgovora, niti me to sad interesira. Bilo je samo pitanje hoću li moći prihvatiti s obzirom na klupski angažman u Valenciji, otkrio je Perasović u prvom medijskom istupu kao hrvatski košarkaški izbornik.

Ime Velimira Perasovića deseto je na popisu ljudi koji su imali čast biti izbornicima hrvatske reprezentacije, ali će biti prvi izbornik koji će voditi Hrvatsku na velikom natjecanju na domaćem terenu.

U izboru igrača, tvrdi, neće raditi nikakve kompromise. Na Eurobasket će voditi samo one za koje smatra da su najbolji, a najavio je i neka igračka osvježenja u odnosu na posljednje akcije, prenosi Hina.

Imamo broj igrača koji su prepoznatljivi svima i koji su bili u reprezentaciji. No, moram ih sve pogledati, doživjeti. Bit će nekih kojih nije bilo, a koji se meni sviđaju. Uvest ću nove igrače za koje smatram da mogu unaprijediti našu igru. Ne mogu vam sada izaći s konkretnim imenima, ali svi koji mogu igrati na ovom nivou, dobit će priliku na ovaj ili onaj način. Za mene reprezentacija nije mjesto gdje se skupljaju iskustva. Moraju igrati najbolji, oni koji će donijeti najbolji rezultat reprezentaciji, dodao je Perasović.

Perasović je na mjestu izbornika naslijedio Jasmina Repešu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.