Hrvatska je sa 81 milijun kuna blokirala Agrokor zbog njegovog duga za PDV

Kako saznajemo, država je danas sa 81 milijun kuna blokirala Agrokor zbog njegovog duga za PDV.

Nakon toga, u prisilnu naplatu krenuli su i mnogi drugi, pa je saldo oko podneva bio oko 180 milijuna kuna.

Jutros je dio dugova naplaćen koji su pristigli tijekom dana u četvrtak.

Jutarnji list je već objavio da su jučer, nakon Orbica, krenule zadužnice i blokade nekih od Agrokorovih kompanija, te je na naplatu sjelo ukupno stotinjak milijuna kuna. Više desetaka milijuna kuna blokirale su im manje banke, pa ACI, HEP, Kraš , centar Nord…

Od jutros je pak Belje zbog blokade računa stavljeno u segment promatranja na Zagrebačkoj burzi.

Prema javno dostupnim podacima iz servisa Financijske agencije FINA InfoBlokade, od nešto prije 13 sati u blokadi su računi Agrokora, Leda, Jamnice, Tiska i PIK Vrbovca, ali ne i Konzuma.

Riječ je o podacima koji se ažuriraju u realnom vremenu, što znači da se tijekom dana mijenjaju.

Blokiranje računa mogla bi biti potvrda medijskih spekulacija da su neki od Agrokorovih dobavljača pokrenuli postupke prisilne naplate svojih potraživanja.

U četvrtak je, naime, vlasnik Orbica Branko Roglić hrvatskim medijima potvrdio da je njegova tvrtka krenula u taj proces, zbog duga od oko 10 milijuna kuna, zbog kojeg su već u prosincu prošle godine prestali isporučivati robu koncernu.

Nakon toga se u medijima počelo spekulirati da je isto učinilo još desetak dobavljača, no nitko od njih službeno to nije potvrdio.

(Jutarnji List)
4 komentara

  • Kako dođe lik do duga od 81 milijun kuna… Što se do sada čekalo. Mislim da njegove i druge obveze prema državi dosežu ovu cifru puta 5.ali se ne smije ni reći u javnosti koja su to dugovanja i lopovluci. Lako je biti ovako moćan i bogat…

  • Što sada bi trebalo ovome prevarantu,,lopovu,,otpisati ovaj dug,PDV,pa će on zauzvrat stranci koja mu pomogne u otpisu 81-og milijuna kuna vratiti u kampanji 5 milijuna kuna.Ovako to godinama ide u RHa-oj,BiH-ni,Srbiji i zato nam i jest sve ovako naopako. Običan građanin ne izmiri 500-2000 kn.i nad njim se vrši ovrha,blokada imovine a ovi tajkuni,lopovi,prevaranti mogu ne platiti i stotine milijuna kuna duga…Ako ne zna raditi neka propadne,ovršiti svu imovinu u njegovom vlasništvu i njegove obitelji…Lako je biti mega-tajkun sa grbače građana,od nekoga to država mora namiriti nekako.Zato raste cjena putarine,struje,plina,ostalih režija.Krpimo rupe u proračunu koje ovi lopovi nisu izmirili..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.