Hrvatska dobila organizaciju jedne skupine Eurobasketa

Hrvatska će biti domaćin jedne od skupina Eurobasketa sljedeće godine, odlučeno je na glasovanju u hotelu Melia Castilla u Madridu, javlja HRT.

Uz Hrvatsku po jednu od skupina dobili su i Njemačka, Latvija i Francuska koja će biti i domaćin završnice.

To znači da će hrvatska publika imati priliku gledati 15 utakmica Eurobasketa. Skupina Eurobasketa koju je dobila Hrvatska igrat će se najvjerojatnije u Zagrebu, odnosno u zagrebačkoj Areni.

Završnica će se igrati u francuskom Lilleu gdje nova dvorana može primiti čak 27.000 gledatelja.

Eurobasket 2015. godine kvalifikacijsko je natjecanje za Olimpijske igre 2016. u Rio de Janeiru, a sustav natjecanja bit će identičan ovom koji se primjenjuje na Svjetskom prvenstvu. Sudjelovat će 24 reprezentacije koje će biti podijeljene u četiri skupine po šest u prvom krugu. U nokaut fazu će se plasirati 16 reprezentacija, odnosno po četiri najbolje iz svake skupine.

Na Eurobasketu će nastupiti deset reprezentacija koje su se Europu predstavljale na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Španjolska, Francuska, Grčka, Litva, Turska, Finska i Ukrajina) te još 14 momčadi koje su to pravo izborile u kvalifikacijama (Njemačka, Latvija, Bosna i Hercegovina, Island, Izrael, Nizozemska, Poljska, Belgija, Makedonija, Gruzija, Češka, Estonija, Italija i Rusija).

(HRT.hr | Foto: Index)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.