Hrvatska baka Jela prva izumila QR kod

Nakon penkale i kravate, čini se da je na pomolu još jedno revolucionarno otkriće u kojoj će glavnu ulogu opet imati Hrvati. Ako je vjerovati priči koja je u vrlo kratkom vremenu obišla cijeli svijet, baka Jela iz Like prva je izumila QR kod, motiv koji se danas koristi u modernim tehnologijama, a koji je njoj služio kao inspiracija u njenom svakodnevnom radu.

Vjerojatno neke podzemne vode u Lici stvaraju “genijalce” jer nakon najvećeg hrvatskog znanstvenika Nikole Tesle, Ličani su dobili i baku Jelu, ženu o kojoj danas s poštovanjem pričaju najveći svjetski vođe, a čiju karijeru pomno prate vrhunski znanstvenici i najveći izumitelji današnjice.

Nema sumnje da bi zbog bake Jele Lika još jednom mogla ući u svjetske znanstvene anale. Ovu vizionarku su posjećivali Amerikanci i Japanci pokušavajući dokučiti kako je baka Jela prije svih osmislila QR kod kojeg ona jednostavno zove – Šiljur ne razmišljajući da je svojim otkrićem razbila mistifikaciju i dugo čuvano tajnu o QR kodu, donosi rtl.hr.

Znajući priču bake Jele, mi ćemo od sada gledati QR kod potpuno drugim očima. A svi Vi koji sumnjate u njenu priču, uvjerite se kako su Hrvati opet svijetu ‘preoteli’ još jedno revolucionarno otkriće te saznajte krije li Lika još nešto što će zagolicati Vašu maštu i zašto će povijesne knjige u vremenima koja dolaze ponovo mijenjati svoj sadržaj i davno utemljene činjenice.

[youtube id=”cGTQo5IP6P0″ width=”600″ height=”350″]

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.