Hrvatica svoje radno mjesto ustupila samohranoj majci dvoje djece

“Nećemo vam otkriti tko su glavni akteri ove naše priče, one će se već prepoznati”, kazala je Glasu Slavonije jedna od brojnih uposlenica vinkovačke tvrtke Unidal d.o.o., u kojoj se ovih dana dogodila zanimljiva, humana priča.

Naime, nedavno su u toj tvrtki tri osobe trebale dobiti otkaze. Među njima našla se i mlada samohrana majka dvoje djece, kojoj je ovaj posao jedini izvor prihoda, piše jutarnji.hr.

Drago Osrečki, direktor Unidala, sazvao je sastanak s djelatnicima kako bi se odlučilo tko će dobiti otkaz. Predloženo je da to budu tri osobe koje su posljednje uposlene u tvrtki, a među njima je bila i već spomenuta samohrana majka. No, tok sastanka potpuno je neočekivano preokrenula jedna od također mlađih djelatnica Unidala.

– Kako sam još uvijek slobodna i bez obveza te živim kod roditelja, mogu li ja svoje radno mjesto prepustiti svojoj kolegici? – upitala je. – Želim svoje radno mjesto dati svoj kolegici, ali uz garanciju da će to mjesto biti samo za nju – rekla je direktoru, piše Glas Slavonije .

Pogledi su se suzili, neki su zaplakali, šef je spustio glavu očiju punih suza. – Moguće je… Da može! – odobrio je direktor.

Nitko nije mogao vjerovati da će ona takvo što učiniti, no kako je poslije objasnila, lakše će se snaći od kolegice koja uz djecu ima i kreditne obveze.

Tvrtka u Vinkovcima proizvodi otkivke za ovjesnu i spojnu opremu za sve vrste dalekovoda, za elektrifikaciju željezničkih pruga, automobilsku industriju, kao i sve druge vrste otkivaka različitih namjena. Unidal zapošljava oko 130 osoba.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.