Hrvatica kod kolodvora u Rimu ostavila bebu, policija je uhitila

Svi talijanski mediji pišu da je 25-godišnjakinja koja je rođena i živi u Italiji, a ima hrvatsko državljanstvo, u četvrtak poslijepodne na ulici blizu kolodvora “Termini” u Rimu ostavila bebu staru sedam mjeseci.

Dječačića je ostavila u kolicima, uz bočicu mlijeka, paket maramica i deku u koju je beba bila umotana.

Talijanski mediji nagađaju da je to učinila kako bi bila sigurna da će ju netko ubrzo pronaći i zbrinuti.

Nakon što je ostavila dijete, ušetala je na željeznički kolodvor i s 5-godišnjom kćerkom se ukrcala na vlak Euronight 296 koji je putovao za München što je, sumnja policija, bilo njeno željeno odredište, piše La Stampa.

Srećom, dijete je ubrzo netko pronašao i to prijavio policiji koja je odmah snimke s nadzornih kamera poslala kolegama iz Željezničke policije u Bologni. Policija se tamo ukrcala na vlak te ubrzo prepoznala 25-godišnjakinju te ju uhitila.

Istragom je pak prethodno utvrđeno, između ostalog, zahvaljujući otiscima prstiju na kolicima, da je posljednja adresa 25-godišnjakinje bila sigurna kuća za majke. Policija je tamo i dobila njen broj telefona te ju kontaktirala. Žena im je tada rekla da se planira brzo vratiti što policija, dakako, nije priznala kao valjan razlog za napuštanje djeteta na ulici, prenose 24sata.hr.

Majka se trenutno nalazi u pritvoru, a bebu i djevojčicu su prvo pregledali liječnici te su utvrdili da su dobrog zdravlja. Djevojčica je predana socijalnim službama, a dječačić je smješten u pedijatrijsku bolnicu Bambino Gesu u Rimu.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.