Hrvati u Tokiju kreirali stazu za novu olimpijsku disciplinu

PAnnonian Challenge, osječki festival ekstremnog sporta, iznjedrio je i ponajbolje stručnjake u svijetu BMX-a. Svjedoči to i činjenica da je upravo tim osječkih zaljubljenika u adrenalin sudjelovao u stvaranju skate parka u Tokiju, gdje će se na ljeto održati Olimpijske igre.

Tim koji predvodi Igor Vukadinović, svima puno poznatiji kao Poki, a s njim su još i Zdenko Liška, Marko Karalić, Edvard Peroli te Adrian Javor, već je 2020. godine boravio u Japanu kako bi pripremio teren za natjecanje, ali je zbog odgode Olimpijskih igara sve prebačeno za ovu godinu.

Postavljanje skate parka na povijesnim Olimpijskim igrama, na kojima će se prvi put pojaviti BMX Freestyle i skate discipline, veliki je uspjeh za nas, a osobno sam presretan i počašćen što ću biti dio sudačke petorke na najvećoj sportskoj sceni. Organizatori su se odlučili za format natjecanja od samo devet najboljih sportaša, dok u Parizu 2024. već možemo očekivati 12 ili 14 BMX vozača, najavljuje Poki, koji je svoj put počeo upravo na Pannonian Challengeu kao sportaš, a od 2018. djeluje i kao sudac, prenosi Hina.

Poki je sa svojim timom u Japanu boravio tijekom travnja nakon što su prva dva tjedna po dolasku u državu morali provesti u samoizolaciji. Nakon toga je uslijedilo 11 dana stvaranja parka, šest dana su se postavljale konstrukcije i sprave, a nakon toga se pet dana sve uređivalo do najmanjih detalja kako bi Japanci bili u potpunosti zadovoljni.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.