Hrvati najviše vjeruju domaćim brendovima INA, Dukat, Franck, Kraš…

Na današnjoj konferenciji za medije u HGK predstavljeno je 6. istraživanje potrošačkih navika i povjerenja u robne marke Trusted Brands koje već tradicionalno, organizira časopis Readers Digest…

Istraživanje je provedeno u suradnji s britanskom agencijom Wyman Dillon u kojem je obuhvaćeno nasumično izabranih 8700 pretplatnika Readers Digesta  u Hrvatskoj, a u Europi je u istraživanju sudjelovalo 27 469  ispitanika u 15 zemalja.

Nagradu u kategoriji 35 proizvoda i usluga dobilo je 18 domaćih i 13 stranih brandova, a hrvatski su pobjednici Dukat, Croatia osiguranje, Franck, Kraš, Kutjevo, Cedevita, Zvijezda u kategoriji maslinovo ulje, Jana u kategoriji voda, Pliva u kategoriji sredstava protiv prehlade, a Belupov Neofen u kategoriji sredstava za ublažavanje bolova.

Neki pobjednički brandovi odnijeli su nagradu već šesti put. Riječ je o čak osam domaćih brandova: Dukat, Franck, Konzum, Ina, Croatia osiguranje, Generalturist, Kraš, Cedevita i deset stranih brandova: Nivea, Opel, Gorenje, Hewlett Packard, Nokia, Tcom, Sony, American Express, Ariel i Lesnina.

Prema rezultatima istraživanja, Europljani pak najviše vjeruju markama koje su pobijedile u više od deset zemalja; Nivea (kozmetika za njegu kože), Nokia (mobilni telefon), Visa (kreditna kartica) i Canon (kamera i fotoaparat). Nivea je u kategoriji kozmetika za njegu kože pobijedila u svih 15 zemalja. (poslovni puls)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.