Hercegovcima u Irskoj prijeti prvi uragan u životu! – Jabuka.tv

Hercegovcima u Irskoj prijeti prvi uragan u životu!

Tjedan nakon što je nastao usred Atlantskoga oceana, uragan “Ophelia” ubrzano putuje prema Velikoj Britaniji, a u ponedjeljak je stigao do Irske. Uragan je u međuvremenu oslabio s kategorije 3 na kategoriju 2, s vjetrovima brzine do 170 kilometara na sat.

Na jugu Irske očekuju se snažni udari vjetra i velike količine kiše, a da je situacija dramatična za portal Jabuka.tv potvrdili su mladi Hrvati iz BiH koji žive u Dublinu.

“Škole i sveučilišta u ponedjeljak su zatvoreni, gradilišta i većina ugostiteljskih objekata radili su samo u jutarnjim satima. Javni prijevoz obustavljen je oko podneva. Cijeli grad je prazniji, na ulicama nema gužvi i svi se pripremaju za nadolazeći uragan”, rekla je za portal Jabuka.tv Z. R., koja trenutno živi i radi u Dublinu.

“Za mene je ovo prvo ovakvo iskustvo”, dodala je.

Irska je u nedjelju rasporedila vojne snage da učvrste sustav obrane od poplava. Više od 120.000 domova i poduzeća je bez električne energije u zapadnoj i južnoj Irskoj, dok je u cijeloj državi upaljen crveni alarm.

Irish Mirror javio je da su zabilježene i prve žrtve nakon pada stabla na automobil u Waterfordu. Jedna je osoba poginula, a za drugu je navedeno da je ozbiljno ozlijeđena.

Uragan “Ophelia” je šesti veliki uragan koji se ove sezone formirao nad Atlantskim oceanom, a Irskoj i Velikoj Britaniji prijeti najrazornijim nevremenom u posljednjim desetljećima.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.