Hrvati bijesni na Dubrovačke muzeje, nižu se negativne recenzije

Facebook stranica Dubrovačkih muzeja trenutno ima ocjenu 1.3, a negativne recenzije samo se nižu.

Povod za to je njihov odnos prema mački Anastaziji, miljenici Dubrovčana.

18-godišnju gradsku mačku Anastaziju dubrovačke vlasti “deložirale” su iz kućice koju je za nju napravio arhitekt Srđan Kera ispred ulaza u Knežev dvor. Unatoč naporima da mački, koju mnogi smatraju simbolom grada i turističkom atrakcijom, bude dopušteno boraviti ondje, iz Dubrovačkih muzeja tom zahtjevu nisu htjeli udovoljiti.

Mišljenje Dubrovačkih muzeja je i dalje isto. Mačjoj kućici nije mjesto na trijemu Kneževa dvora, bila to kartonska kutija ili stilizirana nastamba. Naglašavamo kako nitko nema ništa protiv mačaka koje borave na trijemu dugi niz godina i koje donedavno nisu imale nikakvu nastambu, poručili su za Dubrovački vjesnik.

Građani su odlučili jasno dati do znanja što misle o njihovom potezu. Muzeji u trenutku pisanja teksta imaju 682 recenzije, a ocjena im je pala na 1.3.

Strašno je što ste ovaj plemeniti prostor zagadili nedostatkom empatije. Nije sve u šoldima i lijepim stvarima, ima nešto i u dobroti, a pogotovo kad je usmjerena prema slabijima. Nemate empatije za slabije niti poštovanja prema starosti. Cijeli svijet sad vas zna po okrutnosti prema mački, smatrate li to dobro obavljenim poslom? Nadam se da vaši poslodavci ne misle tako i da će vas zamijeniti dobrim ljudima, koji će imati stručnu spremu ali i dušu, jedan je komentar.

POZOR!!! NISU PRIJATELJI ŽIVOTINJA!!! Izbjegavajte posjetiti ovo mjesto! 18-godišnja mačka Anastazija, koja je tu živjela cijeloga života, u okruženju Muzeja, izgubila je jedino sklonište koje je imala. Bacili su njezinu prekrasno kućicu gdje je spavala i gdje je bila zaštićena od kiše, zime i hladnoće. Sramite se, primitivci! Ta mačka je bila jedino vrijedno što imate, piše u drugom komentaru.

Ovakva reklama vam baš nije trebala prije ljeta, piše u trećem.

Na Googleu im je ocjena 1.2, a u srijedu je iznosila 4.4. U trenutku pisanja teksta je napisano 970 recenzija.

Mrzitelji životinja ugledajte se kako svijet i Gospoda od lokalnih mačaka rade atrakciju i privlače još više turista – u jednom danu privuku ljudi koliko vi u godinu dana. Sramota ste za Grad i prave gospare… Ovako nešto dobiješ kada seljakuše uskoče iz opanka u cipele i postanu u svojem narativu “velika gospoda”, a u očima svih (kao i svijeta koji će sad za ovo itekako saznati) obične kamenjarke, poručili su građani.

(www.jabuka.tv | Foto: Dubrovnik.net)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.