Hrvat u Španjolskoj zabunom opljačkao krivu osobu

Hrvatski državljanin M.S., koji je u Španjolskoj provalio u kuću “krive osobe” te ju pritom lakše ozlijedio, prihvatio je u srijedu zatvorsku kaznu u trajanju od 4 godine i sedam mjeseci, izvijestile su španjolska novinska agencija Europa Press i radijska postaja COPE.

Osuđeni muškarac je 15. siječnja 2018. godine, s još jednom neimenovanom osobom, upao u vrt kuće u mjestu Nigrán, udaljenom 10 kilometara od sjevernog grada Viga. Oborio je na tlo vlasnika kuće, koji je u tom trenutku hranio psa, te ga udario šakom. Napadač je imao zamaskirano lice.

Vlasnika su zatim uvukli u kuću te mu ljepljivom vrpcom zavezali noge i ruke te mu prekrili oči. Zaprijetili su mu i zatražili da im preda novac i okrije gdje se nalazi sef. Žrtva je odgovorila da nema nikakvog sefa i da ima samo 200 eura, nakon čega su mu provalnici oduzeli tih 200 eura iz novčanika.

Zatim su ga pitali gdje čuva drogu. Odgovorio je da u njegovoj kući nema nikakve droge. Provalnici su zatim pretražili kuću no nisu ništa pronašli. Žrtvu su zatim upozorili da ništa ne smije reći policiji jer će se u protivnom vratiti, te da imaju podatke o njegovoj supruzi i unuku.

Na kraju, kada su shvatili da se nalaze u kući krive osobe, nesretnom muškarcu su priopćili kako su se “zabunili” a zatim su ga zaključali u mračnu kupaonicu pa napustili kuću. Žrtva se uspjela osloboditi ali uz lakše ozljede zbog čega je podnio tužbu protiv počinitelja.

Policija je pronašla muškarca M.S, za kojeg agencija Europa Press navodi da je hrvatsko-slovenskog porijekla, te otkrila kako je ranije već bio kažnjavan zbog pljačke uz prijetnju.

Državno odvjetništvo je tražilo zatvorsku kaznu u trajanju 5 godina i devet mjeseci te novčanu kaznu od 450 eura. Suđenje je trebalo biti održano u srijedu u gradu Vigu, no žrtva i napadač su se nagodili prije izlaska pred suca. M.S. je prihvatio zatvorsku kaznu od 4 godine i sedam mjeseci za nasilnu pljačku i nezakonito zadržavanje osobe te plaćanje 450 eura za nanošenje lakših ozljeda.

(Hina | Foto: Ilustracija)


2 komentara

  • zaista je šteta što mu ne možemo vidjeti facu, pa da konačno ustvrdimo je li to neki naš cigos, odnosno multikulti etnički rom koji ima naravno hrvatske papire.Na zapadu si Hrvat ako imaš državljanstvo dotične zemlje, moš po nacionalnosti biti i marsovac.Po tome je Amerika ,lonac naroda u kojem su svi ameri , pa ma koje boje kože bili.
    Kada po španjolskim ili talijanskim ulicama, robnim kućama i slično, operiraju džeparošice, kradljivice ,koje ljudima kradu sve što stignu, operiraju po kućama, pljačkaju starije i nemoćnije-onda se gotovo redovito može pročitati u njihovim medijima kako je riječ o Hrvaticama ili mlađim Hrvatima koji su uhvaćeni u krađi.
    Hrvati su zato što imaju hrvatske papire, U 99% SLUČAJEVA RIJEČ JE O CIGANIMA IZ HRVATSKE ILI BiH.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.