Hrvat Goran Opsenica preuzeo mandat kao srpski zastupnik u Parlamentu FBiH

Dužnosnik HDZ-a BiH Goran Opsenica, koji je u središte pozornosti dospio zbog nacionalnog izjašnjavanja, preuzeo je mandat zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Opsenica će, uprkos tome što je jasno naveo da je pripadnik hrvatskog naroda, u sljedeće četiri godine obnašati dužnost federalnog zastupnika kao pripadnik srpskog naroda, prenosi Klix.ba

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH jučer je najavila da će podnijeti kaznenu prijavu protiv službenika Grada Mostara koji je ovjerio izjavu o kandidaturi Gorana Opsenice, u kojoj stoji da je on Srbin, iako se izjašnjavao kao Hrvat.

Ustav Federacije BiH propisuje obavezu da u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH moraju biti zastupljena najmanje po četiri pripadnika svakog konstutivnog naroda. Mjesto jednog od četiri pripadnika srpskog naroda je zauzeo HDZ-ov Goran Opsenica, kojem u izjavi stoji da je Srbin, iako trenutno u Vladi HNŽ-a obnaša poziciju ministra kao Hrvat.

S druge strane, Goran Opsenica tvrdi da nije Srbin i da on tu kandidaturu nije ovjerio, zbog čega tražimo od Tužiteljstva da izvrši istragu koji službenik Grada Mostara je nesavjesno obavljao posao, izvršio zloupotrebu položaja i izvršio izbornu prevaru, naveli su iz SDP-a.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.