HRT se ogradio od Stankovićevih stajališta o Domovinskom ratu

U povodu posljednje emisije “Nedjeljom u 2”, u kojoj je gostovao vukovarski branitelj Predrag Mišić Peđa, Hrvatska radiotelevizija izdala je priopćenje za javnost u kojem se ograđuje od stajališta voditelja Aleksandra Stankovića.

“Hrvatska radiotelevizija (HRT), poštujući Ustav Republike Hrvatske i Deklaraciju o Domovinskome ratu Hrvatskoga sabora, ograđuje se od stajališta iznesena u emisiji Nedjeljom u dva 19. studenoga u kojoj je voditelj Aleksandar Stanković u više navrata Domovinski rat doveo u vezu s „građanskim ratom”‘, stoji u priopćenju.

HRT navodi da u Deklaraciji o Domovinskome ratu stoji da je “na Republiku Hrvatsku oružanu agresiju izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dijela srpskoga pučanstva u Republici Hrvatskoj” te se ističe da su “temeljne vrijednosti Domovinskoga rata jednoznačno prihvaćene od cijeloga hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske”.

Gost Aleksandra Stankovića bio je vukovarski branitelj Predrag Mišić Peđa

Hrvatska radiotelevizija ističe i da su svi novinari i zaposlenici javnoga medijskog servisa obvezni objektivno i nepristrano raditi te poštivati pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske, a tako i one koji se odnose na Domovinski rat i stvaranje današnje slobodne, suverene i demokratske Republike Hrvatske.

Podsjetimo, nakon nedjeljne emisije reagirao je Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (ZUV HGP), koji je optužio Stankovića za “povredu novinarskog kodeksa i Deklaracije o Domovinskom ratu” zatraživši od HRT-a njegovu suspenziju.

Hrvatska radiotelevizija ističe i da su svi novinari i zaposlenici javnoga medijskog servisa obvezni objektivno i nepristrano raditi te poštivati pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske, a tako i one koji se odnose na Domovinski rat i stvaranje današnje slobodne, suverene i demokratske Republike Hrvatske, prenosi Tportal.hr.

Podsjetimo, nakon nedjeljne emisije reagirao je Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (ZUV HGP), koji je optužio Stankovića za “povredu novinarskog kodeksa i Deklaracije o Domovinskom ratu” zatraživši od HRT-a njegovu suspenziju.

(www.jabuka.tv)

 


4 komentara

  • Ah sto reci ta osim njega sjetite se danijele trbovic i tate joj udbasa, tarika filiovica i tate mu upravitelja zenickog zloglasnog zatvora.Na htv su na cijeni udbaska djeca uz nekolicinu casnih i postenih novinara

  • Ovoga majmuna s HTV koji se “ogradio” treba zajedno s četnikom Stankovićem izbaciti naglavačke i lansirati preko Drine, u tri p…..m….. (ne samo s HTV nego i iz Hrvatske).

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.