HRT prikazuje dokumentarac o ocu hrvatske vojske – Jabuka.tv

HRT prikazuje dokumentarac o ocu hrvatske vojske

Tri godine nakon što se povukao iz javnog života i odbio primiti optužnicu haškoga suda za navodne ratne zločine, u Zagrebu je, 29. travnja 2003. umro proslavljeni hrvatski general Janko Bobetko.

U srijedu 10. lipnja u 21:02 sati na HRT-u možete pogledati dokumentarac o velikom generalu Janku Bobetku, za kojeg je Ministar Krstičević rekao da je otac moderne Hrvatske vojske.

Biografski dokumentarni film “General Janko Bobetko”, redatelja Kristijana Milića i scenarista Roberta Roklicera (1970. – 2018.), prvi je cjeloviti filmski životopis jednoga od najznačajnijih hrvatskih vojnika 20. stoljeća, kao i aktivnog sudionika svih političkih previranja između Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata.

Koristeći se vješto arhivskim materijalima, među kojima su prvi puta prikazane slike iz privatnog albuma obitelji Bobetko, kao i intervjuima s generalom, redatelj Kristijan Milić je u suradnji s montažerom Veljkom Segarićem stvorio vrlo informativan, a istovremeno i dramatičan i topao dokumentarni film.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.