HRT 3 čeka učenike od 1. do 4. razreda, a Sportska TV više razrede i srednju školu – Jabuka.tv

HRT 3 čeka učenike od 1. do 4. razreda, a Sportska TV više razrede i srednju školu

Urednica projekta “Škola na trećem” Rahela Štefanović rekla je kako je sve spremno za početak TV-nastave s kojom se kreće u ponedjeljak u 8:00 sati na Trećem programu HTV-a, a prvi će je koristiti istarski učenici.

Mi smo spremni. Krećemo sa Istrom. Škola je organizirana od 8:00 ujutro do kasnih popodnevnih sati, rekla je Štefanović u petak u emisiji Hrvatskog radija “U mreži prvog”.

Nastava je namijenjena osnovnoškolcima od I do IV razrada i podijeljena je po satima i razredima.

Prvi razred imat će nastavu od 8 do 10 ujutro, drugi razred od 10 do 12.30 sati. Potom će biti dokumentarac BBC-a o životinjama, što je svojevrsna simulacija velikog odmora.

Potom će uslijediti 2,5 sata za treće razrede i tri sata za četvrte razrede.

Obuhvaćeni su hrvatski, matematika, priroda i društvo, strani jezik – najvjerojatnije samo engleski, tjelesni, likovni i glazbeni, istaknula je urednica projekta.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak najavila je u petak da od ponedjeljka, osim programa na HRT 3 za niže razrede, na Sportskoj televiziji kreće program za više razrede osnovnih i za srednje škole s video materijalima koji će biti dostupni online.

Osim programa na HRT 3 za niže razrede osnovnih škola, Sportska televizija bit će svojevrsna back-up opcija za više razrede, odnosno za srednju školu, rekla je ministrica novinarima pred Banskim dvorima uoči sastanka Nacionalnog stožera civilne zaštite s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrima.

Od ponedjeljka će krenuti program na Sportskoj televiziji s onim video materijalima koji će biti dostupni učiteljima i učenicima online, tako da možemo prevenirati ako bi negdje bilo iskakanja ili ne bi bilo dosta opreme za učitelje i učenike, objasnila je Divjak.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.