HRS: Želimo svu sreću suradnji HDZ-a BiH sa SDA u Mostaru, nećemo koalirati ni s kim

Dan uoči konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Mostar Hrvatska republikanska stranke najavila je da niti s jednom strankom neće sklapati koalicijske sporazume.

HRS je na prošlim lokalnim izborima dobio potporu birača koji žele biti predstavljani od strane autentične i domoljubno osviještene hrvatske političke opcije. Opcije koja dokazano neće zloupotrebljavati ustavno-pravnu neravnopravnost hrvatskoga naroda za osobne i stranačke svrhe. Ponavljamo, nećemo ulaziti u bilo kakav vid koalicijskih sporazuma s bilo kojom strankom, osobito s HDZ-om BiH, a to smo pokazali odbivši sve ponude kadrovske prirode. HDZ BiH se netom nakon izbora jasno izjasnio kako je njihov partner SDA i u tome im želimo svu sreću, poručili su iz HRS-a.

U priopćenju se dodaje da će od svakog kandidata za mjesto mostarskog gradonačelnika na konstituirajućoj sjednici tražiti predstavljanje programa i plana djelovanja, s dinamikom i rokovima.

Žitelji Mostara moraju znati jasno i nedvosmisleno što budući gradonačelnik, tko god to bio, planira i namjerava raditi, kako bi ga se kasnije moglo pozvati na odgovornost. Sa svoje strane, definirali smo set programskih zahtjeva s kojim ćemo ići potencijalnim kandidatima za izbor gradonačelnika i naša podrška će ovisiti isključivo od prihvaćanja i dinamike realizacije istih, navodi se dalje u priopćenju.

HRS je izrazio neslaganje s mogućnošću da se na dnevni red sutrašnje sjednice uvrsti usvajanje Statuta Grada Mostara, prije nego se provede javna rasprava o tom dokumentu.

Ako HDZ BiH u partnerstvu sa SDA budu inzistirao na dopunama najavljenog dnevnog reda, donošenju protustatutarnih zaključaka i dr., našu podršku neće dobiti nitko. Te dvije stranke imaju sasvim dovoljno ruku za donošenje svih odluka koje žele. Mi u tome nećemo sudjelovati, stoji na kraju priopćenja za javnost Gradskog odbora HRS Mostar.

Na izborima za Gradsko vijeće Mostara, održanim u prosincu 2020. godine, HDZ BiH osvojio je 13 mandata. Slijede Koalicija za Mostar (SDA, SBB, DF, SBIH, BPS) s 11, BH blok (SDP BiH, Naša stranka) sa šest te HRS s tri vijećnika, dok će Prva mostarska partija i lista “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” imati po jednog vijećnika.

(www.jabuka.tv)


16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.