HRS zatražio ostavku ministrice obrazovanja ŽZH – Jabuka.tv

HRS zatražio ostavku ministrice obrazovanja ŽZH

Općinski odbor Hrvatske republikanske stranke Grude zatražio je ostavku ministrice obrazovanja ŽZH Ružice Mikulić zbog uvjerenja izdanih s logom Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Nakon što smo u javnosti objavili podjelu uvjerenja s logotipom HNS-a, bili smo svjedocima kako se premijer Ćosić nevješto opravdava, prvo najavljujući inspekcije, pa kad je shvatio tko je odgovoran, okrivljujući ravnatelje, zatim SUM, da bi na kraju sve pripisao ”dobrim namjerama koje nekad čine štetu”, igrajući na kartu zaborava. Neka prođe par dana, zaboravit će se.

Frapantno je da se uopće može dogoditi ovakav propust. Da se školska uvjerenja zloupotrebljavaju za političku propagandu, kršeći ne samo cijeli niz zakona, nego i Ustav, kao i Konvenciju o pravima djeteta. Godine i godine političkog kadroviranja nesposobnih, ali podobnih na odgovorne funkcije počelo uzimati svoj danak. Izgled pedagoških dokumenata je definiran Pravilnikom, kojeg donosi Zavod za školstvo, a kojeg odobrava Ministarstvo obrazovanja. Tek kad Ministarstvo odobri, ide u škole.

Dakle, tri razine su zakazale. Ako im je jedna ovakva stvar promakla, ne želimo ni zamišljati koliko još stvari promakne, zbog čega trpe naša djeca, a da javnost ne sazna. Dakle, elementarno nepoznavanje svoga posla otkriva nam koliko skrbimo o našoj djeci, koja su iznad svih političkih i bilo kakvih drugih previranja, komu smo povjerili zasigurno najvažniji resurs društva. U biti, on zapravo otkriva sav nemar i nerad ministrice Ružice Mikulić.

Zašto nitko od ravnatelja, nastavnika i ostalog stručnog osoblja nije reagirao?

Iz istog razloga što se 2019. smijenio Školski odbor Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu koji se usprotivio nezakonitom/stranačkom upošljavanju, iz istog razloga što se još uvijek ne zna ishod i odgovornost zbog protuzakonitog ocjenjivanja u Posušju, itd. Ne zna se zato što je obrazovanje postalo politički dirigirano, korumpirano i srozano. Naši nastavnici i profesori žive i rade u strahu te ukoliko se pobune protiv političkog uplitanja postoji velika vjerojatnost da će završiti kao navedeni Odbor.

Iz navedenih razloga, inzistirati ćemo na tome da se nađu imena odgovornih za ove propuste. Ministricu obrazovanja, kao najodgovorniju osobu, pozivamo da podnese ostavku! Kakva će nam budućnost biti ako politika kontrolira i koordinira obrazovanjem, a ne struka. Ako postoji minimum odgovornosti i morala u Vladi ŽZH, ostavka ministrice je najmanje čime se može doprinijeti poboljšanju kvalitete obrazovanja u našoj županiji, zaključuje se u priopćenju Općinskog odbora Hrvatske republikanske stranke – Grude.

Zatražili smo reakciju ministrice Mikulić, no na naš upit do zaključenja članka nije odgovorila.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

 • Odgovirnost je dvostrana ,onaj tko je dopustio SUMu da radi za skole koje vec imaju svoj uhodani program te SUM gdje se mladici,uz zabavu bave izradom programa za skole.

 • Ova zena nije ni smila bit na celu, nesposobna sto se vise puta pokazalo, ali i neki zakoni koji nikako nisu pravedni niti dobri, to su njezina djela i onih koji je opravdavaju.

 • Možda dam je školstvo na niskoj razini, ali ni približno nisko kao onda kad je ovaj Bandić išao u školu! Gle, velikum početnim slovom piše ministrica, premijer, (Ministrica, Premijer), pod navodnike stavlja svoju interpretacuju a ne citat, piše “uplitati” i tako dalje… Tanko, majstore, tanko!

  • Tekst je gramatički i pravopisno točan!
   Pod navodnike ne idu samo citati, ministrica, premijer pišu se velikim slovom kada se zna točno na koju osobu se misli…znanje je moć, polako!

 • Gaudamus je ekstra program ali tko je tražio Sum taj je odgovoran.
  Djelatnici suma su neodgovorni.
  Otkuda sada sto koordinatora u školama.
  Tražiti odgovornost ministrice je licemjerno.
  Zavod je podbacio totalno.
  Mi imamo gaudamus 14 godina, HNŽ županija svjedodžbe ispisivala ručno.
  Sad nam oni kroje digitalizaciju majko mila koja sramota,”Idemo svi u Mostar da nas djeca uče stručnosti”

 • Kad bi nastavnici predavali na način kakav slušaju na ‘usavršavanjima’, jadni bi ti đaci bili. Prekomplicirano, usložnjeno, nepripremljeno pedagoški i metodički.

 • Bruka od Sveučilišta što se dodvoravalo politici i tiskalo uvjerenja sa političkim logom. Pokazali neukost i nedoraslost. Ministarstvo krivo što je nešto otišlo do škola bez njihove kontrole i uvida.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.