HRS u Širokom Brijegu utvrdio korake za suzbijanje izbornih malverzacija

Sastanak Izbornoga stožera Hrvatske republikanske stranke – “Zvona za Domovinu” održan je u prostorijama Udruge “Hrvatska zvona” u Širokom Brijegu. Na sastanku su definirane operativne smjernice predizborne kampanje ove liste za predstojeće Opće izbore.

Predsjednik HRS-a Slaven Raguž i predsjednik Udruge “Hrvatska zvona” Marko Tokić podnijeli su izvješće o dosadašnjim predizbornim aktivnostima koje su ocijenjene iznimno uspješnim. Oko 7.000 prikupljenih potpisa potpore, brojni zahtjevi osoba za uključivanje u izborni proces, čak i brojni zahtjevi ljudi iz iseljeništva za priključivanje aktivnostima ove liste, ukazuju na dobar dosadašnji rad i ulijevaju optimizam za uspjeh ove liste na predstojećim izborima, navodi se u priopćenju HRS-a.

Budući da se, kada govorimo o onima koji će se nalaziti na izbornim listama HRS-a, u većem dijelu radi o mladim ljudima koji do sada nisu bili uključeni u političke procese, poseban osvrt je napravljen na postojeće i buduće prijetnje i poteškoće na koje će se naići. Tu se prvenstveno misli na prijetnje ljudima s liste i članovima njihovih obitelji, mobbing na radnim mjestima, kao i plasiranje dezinformacija putem lažnih profila na društvenim mrežama, sve od strane vodećih političkih stranaka hrvatskog naroda koje su, u nedostatku sadržaja i suštine, svoje resurse uložile u ovakav vid aktivnosti, dodaju iz HRS-a.

Na sastanku je zaključeno kako će Hrvatska republikanska stranka – “Zvona za Domovinu” voditi afirmativnu kampanju nudeći konkretne korake za rješavanja problema korupcije, nezaposlenosti, nepotizma i kriminala u društvu, što je ocijenjeno kao najveći problem našeg društva.

Što se tiče operativnih aktivnosti, najveći naglasak će se staviti na rad unutar biračkih odbora.

Naime, kao što to biva prigodom svakoga izbornog ciklusa, posebno od strane HDZ-a BiH, ponovno se uvelike planiraju aktivnosti malverzacija na biračkim mjestima nakon 19 sati. Primjerice, u HNŽ-u su za potrebe trgovine mjestima u biračkim odborima prijavljena čak 4 “neovisna” kandidata. Također, ponovno se uvelike rade aktivnosti zlouporabe osobnih podataka i dokumenata za potrebe malverzacija dopisnim glasovanjem, priopćili su iz Hrvatske republikanske stranke, dodajući da su još tijekom prošlih izbora uputili zahtjev SIPA-i za istragu zbog dokazanih malverzacija u Tomislavgradu.

Nakon što su ocijenili zahtjev utemeljenim, otvorena je istraga, ali je prebačena na županijski MUP, gdje je sve i (za)ostalo. Zlouporaba osobnih podataka se i za ove izbore radi na način da se iz pojedinih institucija ili tvrtki uzimaju podaci osoba i isti koriste za registraciju za dopisno glasovanje. Budući da nemamo povjerenja u institucije (što smo već iskusili) zaključeno je da ćemo javno pozivati ljude da putem interneta provjeravaju svoju (eventualnu) prijavu za izbore, kako bi se u slučaju da je netko zlouporabio njihove podatke sve prijavilo SIP-u kako bi se prijava poništila, zaključeno je u priopćenju HRS-a.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

  • Svaka čas za profesora Mladena, pozitivno sam iznenađen i oduševljen da se netko iz akademskih krugova odlučio dati podršku, a da nisu ZNA SE sretno profa. možete svojim znanjem pomoć puno, a samim time što ste tu, HRS ima moj glas…

  • Ae ako rijesite iti jedan slucaj mobinga korupcije, nezakonitg otkaza, i uvedete bilo kakav red u ovom ludilu sto hdz radi, ja cu se prvi upisati u vasu stranku..

  • Podrška momci, samo vi ste mladi i zeleni da bi znali kako zaustaviti adezenjarsku izbornu mašineriju, a niste nešto niti jaki i jedan kradezenjarski batinaš vas je u stanju sve rastjerati na dan izbora kada se sve odlučuje tamo iza 19;00 sati kada se zatvore glasačka mjesta. Ako niste u stanju na svako izborno mjesto dovesti po dvojicu-trojicu “dobrih” koji su u stanju i primiti i dati makljažu onda se okanite ćorava posla. Još nisam čuo vašu analizu krađa na svim dosadašnjim izborima, pa sumnjam da uopće znate kako se to odigrava. Može vam pomoći analiza izbornih rezultata sa prošlih općih izbora u ŽZH i skinite ih sa interneta i izanalizirajte, pa će vam se “lampice” upaliti i vidjeti će te da kradezenjci imaju i sveopću podršku “međunarodne zajednice” u svojim izbornim noćima, jer najlakše je lopovu raditi sa lopovom.

    1
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.