HRS: Prosvjeta u ŽZH je već dugo godina zapostavljana – Jabuka.tv

HRS: Prosvjeta u ŽZH je već dugo godina zapostavljana

Štrajk učionica
Hrvatska republikanska stranka podržala je štrajk prosvjetnih djelatnika u Županiji Zapadnohercegovačkoj i prozvala je Vladu ŽZH da je već dugo godina zapostavlja prosvjetu.

Priopćenje njihovog županijskog ogranka prenosimo u cijelosti:

Većina prosvjetnih djelatnika u ŽZH podučava u vrlo lošim uvjetima – odrađujući odličan posao zahvaljujući svom znanju, kreativnosti i entuzijazmu – činjenici da svoj posao doživljavaju kao poziv, a ne samo zanimanje.

Društvo bez kvalitetnog obrazovanja je društvo bez budućnosti. Prosvjeta je već dugo godina zapostavljana, a osobito posljednje desetljeće. HDZ-ova vlada premijera Zdenka Ćosića ne samo da je u svojim redovima imala pomoćnike za obrazovanje koji su isposlovali dozvole za privatne škole ”štancanja” diploma, nego nije poštivala procedure, odugovlačila je s potpisivanjem Kolektivnog ugovora, ali i gubila sporove na sudu jer prosvjetnim djelatnicima nije isplaćivala ono što je bila dužna.

Naravno, takva neodgovornost uglavnom se ”lomila” preko leđa poreznih obveznika.

Dok predstavnici Vlade ŽZH zatežu i tvrde kako nema novca za prosvjetne djelatnike – ljude koji obrazuju i odgajaju djecu i mlade u ŽZH. Istodobno vladu iz proračuna ništa nije ograničavalo nabavljati luksuzna vozila HDZ-ovim ministrima, a za što su podizane i kaznene prijave.

Pozivamo roditelje da podupru štrajk upozorenja profesora svoje djece. Hrvatska republikanska stranka ŽZH potporom pravima profesora na pristojna primanja u stvari je potpora kvalitetnom obrazovanju naše djece, priopćeno je iz Županijskog odbora HRS-a ŽZH.

Štrajk upozorenja u srednjim školama u ŽZH

(www.jabuka.tv)


25 komentara

 • Nisu samo zapostavljeni profesori, nego i učenici, odnosno zgrade u kojima se obrazuju. Gimnazija se raspada po šavovima, nitko u nju feninga da uloži. Lijepo cijenimo kulturnu ostavštinu i znoj koji je prolijevan za gradnju one prelijepe zgrade.

 • Evo moja su djeca odrasla ali stvarno roditelji trebamo podržat prosvjetu…djeca nam u školama sjede u bundama za vrijeme nastave..wc neuslovan.orotori samo što ne otpanu,a tek onda možete misliti kako je profesorima radiri sa našom djecom bez uvjeta,a plaća jadna na sav trud….mnogi misle da profesori imaju puno odmora a nisu svjesni da oni i preko ljeta imaju obaveze i dolaze u školu…njihov odmor je ljeti 21 dan ostalo sve radno

 • Za 21:31,a di su bunde ili WC “NEUSLOVAN”,provokatori ne pripadaš ovdje ,ubačeni jazavac ,halo NEUSLOVAN aha buha ,ture ,gubi se na Klix ba

  • Koje si ti tele… NEUSLOVAN je pod utjecajem serija u koje se kunete i gdje navodite i citirati “velike misli” Izeta Fazlinovića i divite se onom alkosu sa HR putovnicom Hadžihafizbegoviću. A da je NEUVJETNO – je, da se sjedi u bundams – sjedi.

 • Koji puni doprinosi, na plaću od 1000 KM državi treba dati 720 KM, pa to je ludost, radnik bar zaradi svoju plaću, al država je samo parazit koji samo siše i uništava ekonomiju sa trenutnim zakonima

 • Da se uplaćuju puni doprinosi bilo bi više novca u državnoj kasi a manje u mešetara.
  Vlada je povećala broj uposlenih preko 20%, svojih rodbine i HDZ-a, što je smanjenje plaće 20%, kad bi se to vratilo plaće bi biie 25% veće ne bi bilo štrajka. Samo se dovode problem je naći stolicu da ima gdje sjesti a što će raditi snaći će se on samo neka je unutra,

 • Dok su uvjeti u školama bili neuvjetni, tada smo imali vrhunske liječnike, inžinjere, profesore, a danas kad su školstvo preuzeli kadrovi školovani u Mostaru imamo to što imamo, a što se tiče pristojnih primanja usporedbe radi godišnja plaća prosvjetnog djelatnika u poljskoj 0.5% BDP per. capita do 0,8% BDP u Njemačkoj pa to prilagodite našim okvirima doći će te do zanimljivih rezultata

 • Ono malo njih koji nesto znaju lipo zarade na instrukcijam a ovi nesposobni bi samo strajkali. Briga njih za dicu samo daj njima.

 • Nek dodu u privatnika radit pa ce vidit sta znaci radit kolko rade dobro su i placeni svaki vikend , svetac , i ostalo da ne nabrajam provedu po 4 sata u skoli i oni oce jos a sa prjevozom i toplim imaju po 1300 do 1400 placu

  • Ooo noš bolje da ti dođeš i radiš kao profesor, pa bi onda z ala da onaj tlpli obrok što ti ga privatnik servira je mnogo više nego topli obrom profesora i da to nine ni njima ni tebi osobni dohodak. Malo školice nebi ti udilo.

 • Koga danas zanima školstvo ne samo u našoj županiji već i šire. Profesori najavljuju štrajk jer im skoro dvadeset godina nije povećana ionako skromna plaća. Položiš ovdje, ondje i doneseš diplomu i onda se zaposliš u Elektroprivredu ili neku drugu državnu firmu i poniziš cijeli obrazovni sustav. Jadna li nam majka kome ćemo biti konkurentni. Vi učenici i studenti koji učitei trudite se, umjesto da dođete na mjesta na kojima sjede ljudi sa 70 godina kao u Elektroprivredi, Eronetu, jačajte kapacitete i onako jakih zaapadnih država, a neka vaša mjesta zauzmu oni koji do diploma dolaze na autobuskim stanicama, birtijama ili nekim drugim mjestima druženja i lobiranja. .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.