HRS o novoj vlasti u Mostaru: Dok traje medijski rat, u tišini HDZ i SDA dogovaraju fotelje

Gradski odbor Hrvatske republikanske stranke Mostar oglasio se priopćenjem u kojem ističu kako su HDZ BiH i SDa praktično već dogovorili sve oko nove koalicije u Gradu na Neretvi.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

S jedne strane imamo SDA koja je upregnula sve koalicijske medije kako bi istrage o promjenama prebivališta na Jugu predstavili kao novi UZP i genocid nad Bošnjacima, iako je Salem Marić na televiziji praktično priznao kako su se uistinu radile promjene prebivališta, ali u zakonskom roku.

S druge imamo HDZ koji je upregnuo sve svoje medije kako bi govorio o “izbornoj krađi”, protuzakonitim promjenama prebivališta, iako po navodima SIP-a nisu uputili niti jednu žalbu na rezultate izbora i sami proces i iako su još u studenom imali informaciju o značajnom/nesrazmjernom porastu ljudi upisanih na Jugu u odnosu na 2018. godinu. Dok se oni medijski prepucavaju, ispod kapi se dogovara velika koalicija, raspoređuju funkcije po javnim poduzećima, odnosno, teče koalicijski med i mlijeko, kao što je to slučaj na razini HNŽ-a i drugim općinama, gdje se ne surađuje samo sa SDA, nego i SDP-om i DF-om.

Zbog svega ovoga, osjećamo potrebu reagirati i javnost upoznati s nekim činjenicama i kada se radi o “probosancima” i kada se radi o stožernim braniteljima hrvatskih nacionalnih interesa.

“Probosanske” stranke u Mostaru vrlo dobro znaju kako je jedino područje u kojem je postojao i dovršen UZP onaj koji je bio pod kontrolom Armije BiH, ne HVO-a kako oni i danas tvrde. Etnički očišćeni prostori su tri gradska područja u kojima dominiraju “patriotske probosanske” snage, a u kojima nebošnjaci niti nastupajući svi zajedno ne mogu preći izborni prag, što su potvrdili i rezultati ovih izbora. S druge strane, sama činjenica da su te iste “probosanske” snage, bilo da su okupljene u SDA-ovoj koaliciji, bilo da su išli putem “BH Bloka”, osvojile mandate u područjima gdje su Hrvati većina, odnosno područjima koja su bila pod ingerencijama HVO-a, najbolji su demanti budalaštinama o etničkom čišćenju “zapadnog” Mostara.

HDZ BiH, s druge strane, je imao još početkom studenog mjeseca informaciju o značajnom odstupanju broja birača na Jugu u odnosu na 2018. godinu. To znamo, jer smo im tu informaciju prvi dojavili mi iz HRS-a. Popis birača je službeno objavljen 12. studenoga, sa stanjem od 5. studenog. Vidjelo se odmah kako je SDA uradila koordiniranu promjenu prebivališta na Jugu, ali u zakonskom roku. Iz HDZ-a su nam tvrdili kako to nije istina. Vjerojatno su im to potvrdile odgovorne osobe iz MUP-a koje nisu reagirale kad je za to bilo vrijeme, a ovih dana post festum govore o protuzakonitim radnjama.

No, stvarne razloge galame koju ovih dana radi ova stranka treba tražiti u činjenici da su, ovi dežurni i najjači branitelji hrvatskih interesa u BiH, veću pozornost dali u unutarstranački rat za pojedinačne preferencije, nego za osvajanje hrvatskih vijećničkih mandata. Ponajbolji dokaz koji govori kako sva ova galama o krađama i neregularnosti izbornog procesa nije ništa drugo nego dimna zavjesa leži u činjenici da, po informacijama iz SIP-a, nisu uputili niti jednu žalbu na objavljene izborne rezultate i anomalije u izbornom procesu. Zašto nisu? Iz prostog razloga što bi na površinu isplivale malverzacije koje je ta stranka radila u svome unutarstranačkom preferencijskom ratu.

Isplivala bi priča o predizbornom prikupljanju JMBG-a od ljudi, o zloupotrebama javnih institucija i poduzeća za političku kampanju, o privatnim stranačkim izbornim stožerima na biračkim mjestima, o trgovini s” “probosanskim snagama” mjestima u biračkim odborima rađenim od strane drugih hrvatskih stranaka, ali, kako one kažu, u koordinaciji sa “stožernom strankom”. Isplivale bi na površinu sve malverzacije koje je ova stranka uradila na izborima po drugim općinama, također u suradnji s drugim strankama s hrvatskim predznakom, kada SIP nije reagirao i kada ta institucija nije bila “alat u rukama bošnjačke politike”. Odnosno, isplivale bi na površinu sve malverzacije koje je baš HRS, putem svojih promatrača, spriječio na većini biračkih mjesta u Mostaru i o kojima smo javno govorili u više navrata.

Ovim putem pozivamo stranke koje su osvojile najviše glasova na izborima u Mostaru da prestanu zagađivati medijski prostor. Budite iskreni i pojasnite ljudima kako je ovo samo dio predstave koji se mora odigrati kako bi nas sve uvelo u pomirbenu veliku koaliciju i raspoređivanje po funkcijama u javnim poduzećima, o čemu se paralelno s medijskim obračunima ovih dana dogovarate, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

 • Ma dakako,nelaje kuca radi sela,zna se Hdz i Hdz,dok je god njih ,njihove djecurlije i uhljeba,bit ce tako.Njima dobro na ovom svijetu,za drugi se i ne brinu a kamoli za drugoga oko sebe..Doce i njihovih 5 min u 2 metra zemlje nemoze nista snjima osim samo smrdljivih njih samih..☠

  • Pakao, to su drugi. (Jean Paul Sartre)
   Eto, u suštini je to što si naškrabao, uz to još i prilično nepismeno.

   Kloni se ove klerikalističke demagogije, jer ti škodi.

   • Nista ne moze nazivcirat staru komunjaru prerusenu u hrvatskog demokratskog zadrugara ko klerikalisticka demagogija. Jos fali da kazes da je HRS nazadna reakcionisticka klika koja bi htjela unistit bratstvo i jedinstvo (Stranke i Budzeta), ponistiti tekovine (tranzicijske) revolucije i odvuc nas u tamu transparentnog upravljanja.

    • Živcira ovo dadakanje – “da kazes da je” – pa opet nikom ništa. Što zapravo s tim ako se i netko puno eto naživcirao? Satisfakcija je to samo “maloj hinjavoj dušici”, kakva zapravo i odgovara za podvirit pod kakvu haljinu, prečasno skute i sl..

 • Čuj, medijski rat i dogovaraju se fotelje rekoše oni što samo priopćenja daju a dogovaraju fotelje i veze. Nijedan ih nema da ne radi u državnoj instituciji ili firmi, a sve ko nisu dobri s HDZom čiji kadrovi vode iste.

 • Sto je tu cudno. Tako rade od 1995 god. A i u nesretnom ratu jedni su ginuli i pucali a drugi trgovali. Tako danas imamo poginule, ranjene i milionere koji do rata nisu imali ficu i biciklo… Sto nas to treba cuditi vise od Covica i Bakira i njima podredenim

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.