HRS Livno: Tražimo da HEP izmiri dug za Buško blato u iznosu od 10 milijuna KM

Sudeći po izjavama u medijima pojedinih dužnosnika vladajućih stranaka u Livnu, HRS je kriv i odgovoran zbog toga što se po drugi put prekida sjednica G.V. Livno. S toga, kažu u ovoj stranci, osjećaju potrebu javnosti pojasniti o čemu se radi.

Narod je na izborima većinski izabrao druge stranke. Upiranjem prsta u nas one bježe od odgovornosti koju imaju, a to je da kreiraju većinu. Imaju sasvim dovoljno ruku za to. HRS je još u kampanji vrlo jasno dao do znanja da tko želi naše ruke, mora podržati program, projekte i rokove realizacije tih projekata, ističu iz Gradskog odbora HRS-a Livno.

Naglašavaju kako je prva u nizu stavri na kojoj insistiraju rješenje problema Buškog blata.

Inzistiramo na tome da se javno obznani sadržaj ugovora/dogovora sa HEP-om te da se izmiri dugovanje ove hrvatske tvrtke prema Livnu u iznosu od 10 milijuna KM. Dalje, iznijeli smo program transparentnog utroška proračunskih sredstava, kako bi svaki žitelj Livna u svakom trenutku znao gdje se troši i 1 KM novca poreznih obveznika, objavu ugovornih korisnika koncesija nad javnim prostorima, definirali smo korake politike povratka iseljenika i pomoći obiteljima putem proračunskih rezanja i racionalizacije, itd.

Ovaj program smo dostavili svim vijećnicima i javno ga objavili.

Jedino su pojedini vijećnici ŽNL i SDP-a pristali na provedbu programskih stavki, dok druge stranke kategorički odbijaju razgovarati o programu, nego inzistiraju na razgovoru o pozicijama i ljudima koji bi trebali te pozicije obnašati. Nas taj vid političkog djelovanja ne zanima i kategorički ga odbijamo. Drugim riječima, pozicije koje nam se nude od strane dva HDZ-a mogu slobodno zavezati mačku o rep.

Nas to ne zanima.

Tko pristane na rješavanje problema Buškog blata i naplatu duga kojeg HEP ima prema Livnu i drugim općinama HBŽ-a, imat će našu ruku. Predsjednik O.O. HRS-a Livno Ivica Brešić je zaslužan što je u praksi zaživio zakon koji je temelj ovoj naplati i obvezujući je za HEP, dovoljno je da se provedba istog podrži na razini Gradskog vijeća Livno te da se koordinacijom a drugim razinama vlasti, gdje sjede također predstavnici istih stranaka, natjera naplata ovih dugova. Vrijeme je da konačno stanemo u kraj politici kao sredstvu realiziranja nečijih osobnih ambicija i krenemo graditi politiku koja će uistinu raditi i graditi opće dobro. Ako je inzistiranje na tome odgovornost HRS-a, s ponosom preuzimamo odgovornost, stoji u priopćenju Gradskog odbora Hrvatske republikanske stranke Livno.

Vijećnici u Livnu dali svečane izjave, a nakon toga sjednica prekinuta

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.