HRS: Generale, neće biti uzalud!

Povodom haške presude i tragične smrti generala Slobodana Praljka priopćenjem se oglasila Hrvatska republikanska stranka. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Ako dopustimo da ovo što neki zovu presudom u Haagu utječe na društveno političke odnose u BiH, neće ovo biti presuda HZHB, nego BiH. Uzalud neki likuju, ima nas koji pohlepom nećemo ukaljati žrtvu generala Praljka i naše Šestorke, na temeljima koje ćemo izgraditi istinsku, pravednu i jednakopravnu BiH po mjeri svih naroda, a ne samo jednoga. Ili neće biti uopće BiH!

Hrvati su jedini od početka rata do današnjeg dana ispoštovali svaku mirovnu inicijativu, primirje, konstituiranje Suda u Haagu, pa i nepravedne i politički montirane procese. Ovaj put to neće ići tako. Odbacujemo u potpunosti presudu suda u Haagu budući da je politička, nema dodirnih točaka sa istinom i pravdom i ne služi pomirenju, nego naprotiv služit će generiranju dodatnih nesuglasica, nereda i jaza među ljudima. Budući da je više nego očigledno kako Sud u Haagu nije ispoštovao tu svoju primarnu misiju, a to je biti instrument pomirenja, mi s prijezirom, ali i ponosom odbacujemo ovu presudu.

General Praljak je pokazao kako je moralna, ljudska i viteška vertikala. Od prvog do zadnjeg dana rata sa puškom na ramenu u službi slabijega, protiv jačega. Među prvima je ustao protiv velikosrpskog agresora, a prvi na svijetu se suprotstavio islamskom fundamentalizmu, učenicima Osame Bin Ladena i preteči ISIL-a, koji su činili najgore zločine nad Hrvatima, a koje današnja bošnjačka politika zove vitezovima.

Kad je vidio kako je sve ono za što se borio i što je učinio za drugoga uzalud, svojim činom je poručio svima nama Hrvatima, ali i ostalima: dao sam svoje najbolje godine života za pravdu i istinu, nemam više ništa dati, dajem vam svoj život. Radije će umrijeti, nego robijati nevin, pa gospodo Hrvati izvucite pouku iz moga čina, ili se nemojte više zvati Hrvatima.

Pozivamo sve Hrvate u BiH na dostojanstvo i ne odgovaranje na bilo kakav vid provokacija. Sada je trenutak kada moramo pokazati snagu zajedništva. No, ako je netko mislio kako će sve ovo što se dogodilo u Haagu proći bez jednog ispita savjesti i odgovornosti, vara se. Naša Šestorka je 13 godina ostavljena na milost i nemilost samima sebi, što od strane politike Republike Hrvatske, što zbog politike Hrvata iz BiH. General Praljak nije doživio nepravdu samo u Haagu, nego ju je doživio i kada je Hrvatska za koju se borio falsificirala i slala dokumente za potrebe Tužiteljstva u Haagu.

Doživio ju je kada su se dizale politički montirane optužnice protiv njegovih vojnika i zapovjednika, dok krvoloci Armije BiH ponosno šeću institucijama BiH. Doživio ju je kada hrvatski političari za male novce prodaju domoljublje, samo da bi zasjeli u vlast za Alijanse i Platforme. Doživio ju je kada su hrvatski legitimni predstavnici vlasti nakon što su na njegovo baštini zasjeli, nisu ništa učinili za obranu digniteta i baštine Domovinskog rata i naših svetinja.

Doživio ju je kada oni koji se usude ustati protiv velikobošnjačkog fundamentalizma bivaju optuženi za „unošenje nemira u koalicijske odnose“, „za podjelu hrvatskoga naroda“ ili im govore kako „nije još vrijeme“. Dok u međuvremenu djeca branitelja bivaju primorana napuštati svoja ognjišta, jer im nema mjesta u društvu pored stranačke omladine, rodbine tajkuna i drugih koje postavi nadograđena komunistička partija i sve njene alternativne verzije. Doživio je nepravdu kada svaki put kada smo zbog „viših interesa“ pravdali svaki potez naše politike urađen iz pohlepe i interesa. Danas ostajmo dostojanstveni, ali nemojte misliti da će generalova smrt i žrtva naše Šestorke proći bez odgovornosti.

‘Stoga uzmite k srcu: nemojte unaprijed smišljati obranu! Ta ja ću vam dati usta i mudrost kojoj se neće moći suprotstaviti niti oduprijeti nijedan vaš protivnik. A predavat će vas čak i vaši roditelji i braća, rođaci i prijatelji. Neke će od vas i ubiti. Svi će vas zamrziti zbog imena mojega. Ali ni vlas vam s glave neće propasti. Svojom ćete se postojanošću spasiti.’

Ogroman dio sviju nas otišao je s našim Generalom. Izvući ćemo pouke iz ovoga! Generale, neće biti uzalud! Ima nas koje svi novci ovoga svijeta ne mogu kupiti. Ima nas koji neće pognuti glavu! Ima nas koji ćemo nastaviti gdje si ti stao!

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.