Hrkać nakon sedam i pol godina “lutanja”: Presretan sam, želje su se ostvarile

Nakon ukrajinskog Rusa Ivana Vladimirovića Enina, trogodišnji ugovor sa Širokim Brijegom sklopio je i vezni igrač Ante Hrkać.

Hrkać je dijete Širokog Brijega. Rođen je 11. ožujka 1992. godine. Nogometnu školu prošao je u Širokom Brijegu, a nakon omladinskoga staža u ljeto 2011. godine poslan je na kaljenje u GOŠK iz Gabele. Nakon pola sezone vratio se na Pecaru, ali odmah otišao na novu posudbu u tadašnjeg prvoligaša FBiH Branitelj iz Mostara.

U Rodoču je imao zapaženu sezonu pa je godinu kasnije prešao u austrijski Mayrhofen iz kojeg je u ljeto 2014. prešao u Vitez. Sljedećeg ljeta pristupio je Segesti iz Siska iz koje je u veljači 2016. prešao u zagrebačku Lokomotivu, ali odmah posuđen Lučkom, pišu Sportske novosti.

Iz Lučkog se vratio u Lokomotivu i upućen na posudbu u Čelik. U Zenici je ostao do ljeta 2017. i onda prešao u albansku Teutu. U Draču je ostao jednu sezonu, ponajbolju u karijeri. Ljetos se htio vratiti kući, prošao i pripreme s matičnim klubom, no zapelo je s “papirologijom”, pa je Hrkać umjesto na Pecari završio u arabijskom drugoligašu Al-Quaisumahu.

Sad mu se želja napokon ostvarila. Vratio se u Široki Brijeg i sklopio trogodišnji ugovor.

Hrkać je promijenio dosta klubova, a sakupio je u GOŠK-u, Vitezu i Čeliku ukupno 64 nastupa u Premijer ligi BiH (1 pogodak i 1 asistencija), 28 utakmica u albanskoj Superiore ligi (3 pogotka, 1 asistencija), 26 utakmica u Drugoj HNL (1 pogodak) i 21 utakmica u Prvoj ligi FBiH.

Prvi od najavljenih: Ante Hrkać vratio se na Pecaru

Igra na pozicijama zadnjega veznog igrača i stopera. Na obje pozicije u momčadi trenera Goce Sedloskog konkurencija je vrlo oštra, a na Hrkaću je sada da se nametne jer se nalazi u najzrelijim igračkim godinama.

Presretan sam što sam nakon toliko lutanja opet u svom matičnom klubu i u svom rodnom gradu. Nedavno sam se oženio, čekam prinovu u obitelji, tako da su mi se napokon životne želje ostvarile. Bio sam ljetos na pripremama Širokog Brijega, upoznao sve nove suigrače. Istina, tada je bio trener Boris Pavić, sad je tu Goce Sedloski, čuo sam od novih suigrača samo pohvale o njegovu radu, tako da vjerujem da ću se nametnuti i da ću sa svojim klubom ostvariti dobar rezultat. Momčad je jako dobra i uz dobre pripreme, na proljeće sigurno možemo puno napraviti, kazao je Ante Hrkać za Sportske novosti.

Sve do dolaska u Teutu bilo je dosta lutanja, igračkog traženja?

Karijeru su mi nekako remetile ozljede. Sve do odlaska u Albaniju, nisam uspio uhvatiti kontinuitet. U Teuti je bila definitivno moja najbolja sezona. Iako sam do tada igrao na poziciji zadnjega veznog igrača, u Albaniji sam većinu utakmica odigrao na mjestu stopera i shvatio da je to uloga koja mi najviše odgovara. Vjerujem da ću se i treneru Sedloskom nametnuti u toj ulozi, iako je konkurencija stvarno žestoka, ali ona uvijek i motivira igrača da pruži maksimum, navodi Hrkać.

Ante Hrkać: Kad u pustinji vidite travnjak zelen kao tepih, sve vam je jasno

Zadnjih pola sezone proveo si u Saudijskoj Arabiji?

Da, igrao sam za klub Al-Quaisumah. Što se tiče financijskog dijela, sve je bilo korektno, no sve ostalo je daleko od profesionalnog nogometa. To mi nikako nije odgovaralo i raskinuo sam ugovor, iako sam mogao ostati do ljeta. Jednostavno, u najboljim sam igračkim godinama, potpuno sam zdrav i želim se potvrditi u profesionalnom nogometu, a i nostalgija je učinila svoje. Sad sam kući i nakon 22 utakmice u Arabiji jedva čekam početak priprema, kazao je za Sportske novosti Ante Hrkać, povratnik u Široki Brijeg nakon sedam i pol godina nogometnog hoda od BiH preko Austrije, Hrvatske, pa opet BiH i Albanije do Saudijske Arabije.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.