Hrgovićev promotor: Ovo nikad nije viđeno u sportu

Filip Hrgović i dalje nema suparnika u borbi za mjesto obaveznog izazivača organizacije IBF.

Najboljih deset boraca prema IBF-ovoj ljestvici je već treći put odbilo borbu s neporaženim hrvatskim boksačem, iako bi pobjednik te borbe morao dobiti priliku boriti se protiv prvaka Oleksandra Usyka.

U Hrgovićevom taboru su bijesni što ne mogu naći suparnika za najveću borbu karijere 29-godišnjeg boksača.

Treći put su nas svi odbili. I odmah da kažem – ovo nema nikakve veze s novcem. Nije se ni stiglo razgovarati o novcu jer su nas odmah odbili. Da su prihvatili, išlo bi se na licitaciju honorara, ali do toga nije došlo. Novac nije razlog, poručuje Hrgovićev promotor Kalle Sauerland.

Svi znaju što može Filip i to je jedini razlog zašto nas odbijaju. Nikad u sportu nisam vidio takav strah od nekoga. Ovo je nevjerojatno. Nije razlog novac, već strah. Trebamo hitnu promjenu pravila, mora se više poštovati ljestvica boksača. Što nekom znači da je šesti na svijetu ako se ne želi boriti za titulu? Onaj tko odbije borbu mora biti kažnjen! Izbacite ga s ljestvice barem godinu dana, dodao je, prenosi Index.

Sljedeći koji su dobili ponudu IBF-a su 11. na ljestvici Australac Demsey McKean i Kinez Zhang Zhilei koji je na 12. mjestu.

Vidjet ćemo. I tu se dogodilo nešto čudno… Zhang, koji je tvrdio da želi borbu, zatražio je dodatna 24 sata za odgovor kako bi mu se prevelo pismo na kineski. U pismu je jedna rečenica: Odgovorite nam u sljedeća 72 sata želite li se boriti protiv Filipa Hrgovića. Vjerujem da će na kraju ipak pristati. Dobar je znak što nas nije odmah odbio kao ostali, rekao je Sauerland.

(www.jabuka.tv | Foto: Igor Soban/Pixsell)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.