Hotel Ero zablistat će novim izgledom, Vlada HNŽ traži poboljšanje učinkovitosti rada – Jabuka.tv

Hotel Ero zablistat će novim izgledom, Vlada HNŽ traži poboljšanje učinkovitosti rada

Hotel Ero u Mostaru, koji je kupila Vlada Hercegovačko-neretvanske županije za smještaj svojih ministarstava i županijskih tijela, uskoro bi mogao ponovno doći u fokus jer je potvrđeno kako je u tijeku izrada idejnoga i glavnoga projekta za zgradu Vlade HNŽ-a.

Jedan od temeljnih ciljeva koji je Vlada realizirala je kupnja zgrade hotela Ero za zgradu Vlade, što će, konačnim završetkom i useljenjem, iznimno doprinijeti racionaliziranju javne uprave, dodatnoj uštedi i, svakako, poboljšanju učinkovitosti rada u sustavu Vlade HNŽ-a, piše Večernji list BiH.

Uvidom u izvješće o provedbi projekta energetske učinkovitosti, kao i obnovi, izgradnji i rekonstruiranju javnih objekata u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (2015. – 2020.) vidljivo je kako se na obnovi, odnosno adaptaciji hotela Ero aktivno radi. Podsjeća se kako je sama zgrada izgrađena 1988. godine, površine je 9565,72 četvorna metra.

U ovoj godini očekuje se izbor izvođača koji bi trebao početi raditi na pripremi objekta za smještaj institucija županije, pri čemu je jasno kako će na svim etažama biti potrebno napraviti prenamjenu.

Večernji list imao je uvid i u dokument izrade idejnoga rješenja i glavnoga projekta za prilagodbu hotela Ero za smještaj županijskih tijela i tijela županijske uprave u HNŽ-u, a u opisu projektnoga zadatka navodi se kako isti tretira prilagodbu hotela Ero u poslovni prostor za smještaj 600 zaposlenih u 19 tijela vlasti HN županije, koji trenutačno imaju oko 500 zaposlenika, a po pravilnicima o unutarnjoj organizaciji, planirano je da imaju 659 zaposlenika. Standard za ovaj tip objekta je sedam četvornih metara po zaposleniku, dok navedeni projektni zadatak predviđa 10 četvornih metara po zaposleniku jer dio prostora treba biti rezerviran za urede rukovoditelja. Adaptacija hotela podrazumijeva radove na interijeru i eksterijeru objekta, kao i na parteru. Istodobno, radna skupina za smještaj županijskih tijela i tijela županijske uprave Vlade HNŽ-a dala je prijedlog rasporeda pojedinih tijela vlasti po katovima,

U kontekstu opisa konstrukcije navodi se kako je ista armiranobetonska. Suteren i prizemlje objekta imaju armiranobetonske stupove i ravne armiranobetonske ploče, dok ostali katovi imaju armiranobetonske zidove i ravne armiranobetonske ploče kao međukatne konstrukcije.

Adaptacija kroz više razina

Postojeći hotel Ero potrebno je prenamijeniti u zgradu Vlade HNŽ-a, a adaptaciju objekta potrebno je raditi kroz više razina, jedna od njih su arhitektonsko-građevinski radovi.

Potrebna je, objašnjava se u dokumentu, funkcionalna adaptacija – nova dispozicija prilagođena stvarnim potrebama budućih korisnika prostora, s novom materijalizacijom unutarnjih ogradnih ploha, otvora, novom opremom objekta, saniranje konstrukcije, ako je potrebno prilikom adaptiranja, adaptacija eksterijera objekta – fasada, vanjski otvori, krovovi.

Također, potrebni su i instalaterski radovi poput uklanjanja dotrajalih i nepotrebnih instalacija te postavljanja novih instalacija prilagođenih novom rješenju. U kontekstu adaptacije partera objekta bit će potrebno raditi na parkiralištu, uređenju zelene površine, kao i na nogostupima. Prema svemu sudeći, Županija ima namjeru, nakon kupnje hotela, isti učiniti funkcionalnim središtem u kojemu će na jednom mjestu biti okupljene sve institucije.

Nova zgrada Vlade HNŽ: Pogledajte kako će izgledati ušminkani hotel Ero

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Evo javno kazem…ZA OVIH STO IH JOS TREBA…STO I NESTO..TRAZIM VEZU…NOVACA NEMAM..VEC LJUDSKOST…Sin mi je na zavodu za zaposljavanje 13god..pa ako ima ovih koliko m2 i za njega?HVALA

  • Je li u HDZ-u?Ako nije njihov omladinac..dzaba..nema veze!To je za njihove hebacice..dupolisce..mladjane lopove..a tvog neja jos na BIROU!Docekat ce i mirovinu aBd!Ne sekiraj se!

  • Hm…je li moguce da je vladu stid kupiti jos koje auto haha
    Vlada mora potrositi sebi predvideni novac da joj ove godine ne bi netko rekao niste ni onaj potrosili… kad treba na nekoj obrazovnoj ili zdravstvenoj ustanovi promijeniti prozor problemi i kriza

  • treba reorganizirati drzavu ukinuti nepotrebne razine vlasti puno ministara a mala korist od njih dok se to ne desi ova zemlja je osudjena na propast.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.