Hoser o Međugorju: U svijetu koji upada u tamu, ovdje se ponovno nalazi svjetlo

“U Međugorju se ponovno nalazi svjetlo. Budite nositelji toga svjetla, potrebne su nam te točke svjetlosti u svijetu koji upada u tamu”, rekao je na prvoj konferenciji za medije poljski nadbiskup Henryk Hoser, papin posebni izaslanik za Međugorje.

Hoser je kazao kako je u Međugorju dobio pozitivne povratne informacije o Međugorju i svemu što se događa – pastoralu, vjernicima, posjetima, molitvama…

Da vjeruje u ukazanja moglo se naslutiti iz njegove rečenice na upit novinara, kada je rekao da se “riječ ‘ukazanja’ stavlja u pisanju pod navodnike, dok se u govoru oni ne vide”.

Rekao je i kako je ostvario kontakt s vidiocima.

“Vidioci su izložili sve kardinalu Ruiniju i Kongregaciji za nauk vjere, a ja sam s njima samo ostvario početne kontakte koji nisu toliko duboki, imao sam vrlo običan kontakt s njima. To nisu više momci i djevojke, neki od njih su već bake, oni su uronjeni u svakodnevan normalan život i moraju privređivati za život svoje djece i oni žive normalan život kao i svi mi”, kazao je Hoser, dodajući da su neki od njih bolesni, neki se bore da zarade za život te da je sve to normalan život, iako su imali povlasticu ukazanja.

“Nije moja uloga da se izrazim o autentičnosti ukazanja jer se Crkva nije još uvijek o tome očitovala”, rekao je Hoser zamolivši sve za strpljenje, dodavši: “Što je kompliciranije ukazanje, to je više vremena potrebno da se ukazanja potvrde kao autentična”.

Napomenuo je kako se suzdržava od svojega suda jer to nije njegov posao.

“Kao i vi, i ja očekujem konačnu odluku komisije i, naravno, Svetoga oca pape Franje”, kazao je Hoser, dodavši kako ne zna što Papa misli o ukazanjima niti mu je rekao.

“Papa isto tako treba pogledati zaključke Komisije za nauk vjere, ali s obzirom na težinu Međugorja u smislu nove evangelizacije, to će sigurno utjecati na konačni sud”, kazao je Hoser.

Objasnio je i kako je specifičnost Međugorja broj ukazanja.

“Specifičnost Međugorja je broj ukazanja, čak 47.000 ukazanja, kao i njihovo mjesto. Međutim, ni to nije ništa čudno – recimo u Lourdesu se Gospa ukazivala u špilji, u Fatimi iznad hrasta, a ovdje prema vidiocima ukazanja idu sa osobom, a to može biti kod kuće, na putu, u crkvi…. i te specifičnosti otežavaju rad i donošenje konačne odluke”, pojasnio je Hoser. U nastavku možete poslušati i pogledati cijelu izjavu nadbiskupa Hosera.

Nadbiskup Hoser o Međugorju

Posted by Bljesak.info on Wednesday, 5 April 2017

(Bljesak.info)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.