Horvatinčić stigao u Remetinec na odsluženje kazne: Bit ću dobar zatvorenik

Kao što je u utorak najavio Tomislav Horvatinčić došao je u zatvor Remetinec kako bi odslužio kaznu zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je 2011. godine poginuo talijanski bračni par Salpietro.

Na služenje kazne došao je na štakama, a prije ulaska u zatvor rekao je kako žali što je sudjelovao u nesreću, a za Remetinec je rekao da je jedan od najhumanijih zatvora u EU-u i da je čuo dobre stvari o zatvorskom sustavu.

Ovo moje naprasno prekinuto liječenje će se nastaviti u zatvorskom sustavu, rekao je Horvatinčić zbog čijeg se zdravstvenog stanja više puta odgađalo izvršenje kazne.

Čuo sam da sam vukao 10 godina pravosuđe za nos. Nikada u 10 godina ni jedna rasprava nije odgođena zbog mene. U ove dvije godine kada mi nije trebao niti odvjetnik niti molbe, ja sam bolestan čovjek i operacije su se dogodile na mome tijelu. Minimalno ljudsko bi bilo da zatvorenik dođe koliko toliko zdrav, a ne na štakama. Bit ću dobar zatvorenik, poručio je.

Optužio je medije da su, između ostalih, krivi za njegovu kaznu.

Da je bio nehaj bila bi manja kazna. Vi ste sa svojim informiranjem i pritiskom tome pridonijeli. Ja bih bio najsretniji da ste napisali da sam dao milijun kuna u Zakladu Ana Rukavina, malom Šimunu ja plaćam liječenje, puno novih radnih mjesta sam otvorio…, rekao je, prenosi Telegram.

Ova nesreća se mogla svakome dogoditi. Ja žalim zbog nje. Djeci ništa ne može vratiti roditelje, ali ja sam njima dao 400.000 kuna, nakon čega su oni povukli žalbu na moju oslobađajuću presudu, rekao je pa poručio da je “dobio tisuće mailova podrške”.

Horvatinčić je rekao kako je morao kasno doći do Remetinca, jer je morao popiti terapiju i da bi bez nje povraćao cijelu noć.

Lako je robijati, ako se u glavi namjesti da ste krivi i da ste dobili pravičnu kaznu, rekao je Horvatinčić, pa još jednom iznio niz kritika na medijsko praćenje njegovog slučaja.

Ali, ja vas sve volim i poštujem, rekao je novinarima nakon čega se uputio u Remetinec.

(www.jabuka.tv | Foto: Index)

10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.