Holywin u Širokom Brijegu

Franjevačka mladež (Frama) Široki Brijeg i ove godine organizira Holywin u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u utorak, 31. listopada.

Program počinje krunicom u 17:30 sati nakon čega u 18:00 sati slijedi sveta misa.

Poslije mise bit će održano predavanje fra Slavka Anđelića nakon čega Holywin biti zaključen klanjenjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Holywin – Svetost pobjeđuje je misno bdijenje mladih koje se već niz godina organizira noć uoči Svih svetih, 31. listopada.

Nastao je kao katolički odgovor na silno marketinški propagirani poganski blagdan Noć vještica, koji je izravno suprotstavljen katoličkoj tradiciji.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

 • Sve što možemo je pomolit se Bogu i učiti djecu šta je ispravno, nove generacije će koristiti sve novo, pa tako i ovaj poganski običaj. Teško je to zaustaviti, kao i narodnjake.

  • Naravno, prvo sveti ercegovci, pa onda svi ostali. Najbolji u svemu, u sportu, kriminalu, utaji poreza, nemoralu, bludu, licemjerju, pa zasto ne bi bili najbolji i u vjeri? Jaci smo i od Pape, svakako ga ne priznajemo, ne pase nam, manji je Katolik od nas.

  • Pa računica je jednostavna ako si kršćanin nemožeš štovati druge Bogove i običaje osim onih kršćanskih. Iz tvoje izjave je evidentno da nit si kršćanin a ni vjernik. Samo ti slavi svoje demonske praznike i okani se kršćana sotono.

   • Morat ces mi malo precizirati, na koje tocno demonske praznike mislis, jel mozda mislis na poganski obicaj zimskog solsticija (kasnije poznat kao Bozic), ili na neki drugi? Priblizi mi malo obrazovani Katolice, da shvatim bolje o kojem poganskom ritualu i obicajima u Krscanstvu pricamo, jer mogu ti navesti brojne ako zelis.

 • Koliko znamo,Hrvati su do dolaska na ova podrucja bili politeisti da bi ih Rimljani pokorili prebacili na mototeizam.
  Interesira me,zasto su pogazili tu svoju visestoljetnu tradiciju i politeisticno vjerovanje.
  Da li je u pitanju bila “snaga maca” ili nesto drugo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.