Hoće li Vlada FBiH pomoći medijskim kućama i novinarima? – Jabuka.tv

Hoće li Vlada FBiH pomoći medijskim kućama i novinarima?

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite ŽZH u Širokom Brijegu
Vladi FBiH predloženo je od strane Povjerenstva za informiranje Zastupničkog doma PFBiH da financijski pomogne medijskim kućama i novinarima.

Povjerenstvo za informiranje Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH na redovnoj sjednici održanoj putem online platforme razmotrila je dopis u vidu apela s prijedlogom zaključaka koje je uputilo Društvo novinara u Bosni i Hercegovini svim razinama vlasti u BiH te jednoglasno usvojila zaključke koje upućuje Vladi Federacije BiH na dužnu pozornost i izjašnjenje prilikom izrade planova i mjera za ublažavanje ekonomskih efekata krize uzimajući u obzir i profesionalne medijske kuće.

Povjerenstvo za informiranje Zastupničkog doma Parlamenta FBiH izražava podršku i zahvalnost medijima i medijskim radnicima koji na profesionalan način izvještavaju o pandemiji koronavirusa, zaključeno je na sjednici.

Povjerenstvo za informiranje predlaže Vladi FBiH da prilikom izrade planova i mjera za ublažavanje ekonomskih efekata krize u vidu financijske podrške kao subvencije uvrsti i profesionalne medijske kuće i novinare s tim da dodjela tih financijskih sredstava bude uvjetovana jamstvima da medijska kuća, u određenom vremenskom roku, ne smije otpuštati radnike ili smanjivati plaće ili honorare.

Iz tog povjerenstva predlažu Vladi FBiH umanjenje ili oslobađanje plaćanja poreza na dobit, doprinosa i poreza na dohodak u vidu financijske podrške i olakšice novinarima i profesionalnim medijskim kućama.

Povjerenstvo za informiranje poziva Vladu FBiH da planira i raspiše javne pozive za podršku medijima. Povjerenstvo predlaže Vladi FBiH da uvede i davanje poticajnih mjera za društveno odgovorne kompanije koje bi ulagale u razvoj profesionalnih medija, priopćeno je iz Povjerenstva za informiranje Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Korona-kriza će proći, ali nadležni trebaju dati jasne odgovore sada

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.