Hobbes, Locke i Rousseau ''posjetili'' Filozofski fakultet u Mostaru

Nesvakidašnje filmsko predavanje iz kolegija “Uvod u političke teorije” na studiju Politologije Filozofskog fakulteta Sveučilista u Mostaru održao je dr. Smiljko Šagolj u prepunom amfiteatru. Tema predavanja bile su političke teorije o državi. Vjerovali ili ne, gosti su bili poznati filozofi Hobbes, Locke i Rousseau.

Filozofe su, naravno glumili studenti prve godine Politologije koji imaju iskustva u dramskim sekcijama. Medijator je bila voditeljica “Studentskog objektiva” Silvija Alilović. Scenarij i snimanje tog neobičnog okruglog stola osmislili su dr. Smiljko Šagolj i mr. Franjo Takač. Studenti su uzivali u polemikama trojice filozofa o državi, njezinom podrijetlu i smislu. Dijalozi i polemike su, naravno, pripremljeni iz poznatih djela Hobbesa, Lockea i Rousseaua. Studenti su s velikim pljeskom dočekali kraj ovog svojevrsnog političkog foruma. Istaknuli su ovu svojevrsnu dosjetku koju su scenarijski i filmski osmislili profesori Šagolj i Takač. “Ovo je samo pocetak onoga sto imamo nakanu činiti”, kazao je dr. Sagolj za portal Jabuka.tv, budući se gradivo Politologije na taj način čini zanimljivijim, a studente još više angažira u samom nastavnom procesu.

“Dugotrajni pljesak bila je najbolja studentska ocjena”, kako glumcina, jednako tako i onima koji su osmislili ovako neobično filmsko predavanje iz Politologije.

Ovo filmsko predavanje objavljeno je i na internet televiziji Filozofskog fakulteta, a i mi ga donosimo na našem portalu.

[youtube id=”BjAsIyCoK9E” width=”600″ height=”350″]

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.