HNŽ: Zaplijenjena marihuana vrijedna 280.000 KM

U selu Borojevići, općina Stolac, u utorak je prilikom pretresa kuće koju koristi M.Č. (1963.) pronađeno devet kilograma biljne materije ”koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu’.

Inače, ovo je samo dio oduzete droge koju su službenici MUP-a HNŽ pronašli tijekom prosinca na području Neuma, Čapljine i Stoca.

Pretres su obavili djelatnici Sektora krim. policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) zajedno s djelatnicima PU Čapljina, te Jedinice za potporu MUP-a HNŽ-a, a o događaju je upoznat tužitelj, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić.

Dodao je kako je u proteklih 20 dana, Odjel za posebne namjene Sektora krim. policije proveo niz akcija u suzbijanju proizvodnje i trgovine opojnim drogama te nedozvoljenim držanjem oružja i streljiva.

“Jedan pretres proveden je na području Neuma, tri na području Čapljine i jedan na području Stoca. U pretresima su pronađene veće količine opojne droge marihuane iz domaćeg uzgoja i više vrsta vojnog naoružanja sa streljivom, a riječ je o deset komada vojnog naoružanja (puškomitraljez, automatska puška, puška M48, puška FAL, puška Thomphson), dva komada ručnog bacača Zolja i jednoj ručnoj bombi”, kazao je Marić.

“Ukupno je u sklopu tih akcija kriminalistički obrađeno devet osoba koje se dovode u vezu s navedenim kaznenim djelima, a više detalja o akcijama bit će poznato uskoro”, kazao je Marić. Vrijednost zaplijenjene droge na tržištu iznosi oko 280.000 KM.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: