HNŽ: Uskoro imenovanje ravnatelja policije te zapošljavanje 250 novih djelatnika MUP-a

Očekuje se konačno okončanje procedure imenovanja ravnatelja policije i zamjenika ravnatelja policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Potvrdio je to za Fenu predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, kazavši kako od Neovisnoga skupštinskog povjerenstva i MUP-a očekuje žurno dostavljanje imena dva najbolja kandidata za ta dva radna mjesta odnosno imena dvojice ljudi koji su, kao najuspješniji, zadovoljili sve tražene uvjete javnoga natječaja.

Čim zaprimimo tražena dva imena odmah ćemo izvršiti i njihova službena imenovanja, čime ćemo zapravo konačno omogućiti i otkočenje procesa popunjavanja čak 250 radnih mjesta nedostajućih policijskih službenika i drugih djelatnika u županijskom MUP-u.

K tomu, time će biti otkočen i proces rješavanja niza administrativnih pitanja na koja djelatnici MUP-a čekaju godinama, poput pitanja napredovanja odnosno tzv. činovanja policijskih djelatnika koji su za to stekli uvjete, a kojima to znači i bolji status, ali i viša primanja i slično, kazao je Herceg.

Vlada je, naime, utvrdila izmjene i dopune Zakona o unutarnjim poslovima i Zakona o policijskim službenicima koje su prošle i potrebnu skupštinsku proceduru. Njima su osigurani preduvjeti da se konačno otkoče procesi i uklone dugogodišnje poteškoće djelovanja Ministarstva unutarnjih poslova u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Tim izmjenama i dopunama Zakona osigurana je mogućnost ”činovanja” policijskih službenika, zatim unapređivanje policijskih službenika, kao i prijam novih djelatnika, što je ključan preduvjet i jamstvo snaženja sigurnosti za sve građane u HNŽ-u.

Cijeli proces zapošljavanja ravnatelja i zamjenika ravnatelja, kao i nedostajućih policijskih djelatnika za obavljanje svih ustavom i zakonima dodijeljenih zadaća i mjerodavnosti, bit će obavljen po predviđenoj zakonskoj regulativi. Problem imenovanja policijskoga ravnatelja smo, kao Vlada u ovomu sazivu, zatekli u trenutku preuzimanja dužnosti i otpočetka nam je bio jedan od prioritetnih pitanja.

S obzirom na sve složene okolnosti koje su pratile i ograničavale ovaj proces, osjećam iskreni ponos što smo ga uspjeli dovesti do kraja i što ćemo, u danima pred nama, značajno unaprijediti i sigurnosno stanje u HNŽ-u i funkcioniranje samoga MUP-a i vidnu nazočnost policijskih snaga na terenu, poručio je Herceg.

(Fena | Foto: Denis Kapetanović/Pixsell)

1 komentar

  • Možeš misliti koliko se oni brinu za sigurnost građana,sve ovo oni rade radi svoje guzi.e,znaju da su griješi,znaju da su lopovi,znaju da su sve uništili ali isto tako znaju da dolaze,,čupava “vremena!!
    Sad će oni svu muriju zakititi činovima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.