HNŽ: U mjesec dana bez posla ostalo 1.213 osoba – Jabuka.tv

HNŽ: U mjesec dana bez posla ostalo 1.213 osoba

Redovita konferencija za medije Stožera civilne zaštite HNŽ-a održana je u petak u Mostaru.

Na početku konferencije za medije potvrđen je novi smrtni slučaj u HNŽ-u. Riječ je o ženskoj osobi (88) iz Mostara.

Iz izolacije je izašao i dr. Jurica Arapović koji se nakon dva tjedna ponovno obratio javnosti.

Od 214 pacijenata u našoj Covid-bolnici je 40 bolesnika, ostali su bili lakše bolesni i liječeni su u kućnoj izolaciji, što je u postotcima 18,6 posto s prostora cijele županije. Prosječna starosna dob bolesnika je 64 godine.

Preminulo je ukupno osam osoba, što predstavlja 3,7 posto smrtnosti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji što je podjednako ako računamo prostore naše zemlje. Prosječna dob umrlih je 72 godine. Preminulo je pet muškaraca i tri žene, rekao je dr. Arapović.

Dodao je kako je od 40 bolesnika smještenih u Covid-bolnici, njih 20 iz HNŽ-a te upozorio kako borba još nije završila i da se svi usprkos lijepom vremenu suzdrže i poštuju mjere zabrane.

Danas se navršava mjesec dana od kada je u HNŽ-u započela kriza uzrokovana koronavirusom, a o ulozi MUP-a HNŽ-a u tom periodu govorio je Slađan Bevanda, ministar unutrašnjih poslova ove županije.

Od 16. ožujka u HNŽ izdano je 4.092 rješenja o izolaciji i samoizolaciji, te je policija djelovala po ovim rješenjima, odnosno radila je u prosjeku oko 600 nadzora dnevno. Za 156 osoba konstatirano je nepoštivanje mjera samoizolacije i podaci su dostavljeni nadležnima. Broj isteklih rješenja, s današnjim danom jeste 2.860, rekao je Bevanda.

Na konferenciji za medije potvrđeno je kako je na području HNŽ-a od 15. ožujka do 15. travnja u evidenciji nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje prijavljeno 1.213 osoba. Prednjače radnici iz ugostiteljstva, tgovine i uslužne djelatnosti.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.