HNŽ: Slobodno više od 300 radnih mjesta, najtraženiji vozači, trgovci, mesari… – Jabuka.tv

HNŽ: Slobodno više od 300 radnih mjesta, najtraženiji vozači, trgovci, mesari…

Onaj tko kaže da nema posla, čini se da nije u pravu, budući da je trenutačna potražnja za raznim vrstama zanimanja, od onih najjednostavnijih, točnije za nekvalificirane radnike, pa sve do zanimanja koje iziskuju visoku stručnu spremu, piše Večernji list BiH.

Da su poslodavci čiji su natječaji, njih ukupno 73, koji su raspisani u Službi za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije ovih dana zaposlili djelatnike koje potražuju, bila bi zaposlena najmanje 301 osoba.

Koja zanimanja se traže?

Toliko ih je, na stranicama Službe za zapošljavanje HNŽ-a, bilo traženo i to za razne vrste zanimanja. Iz ove institucije su nam kazali kako imaju sedam tvrtki koje nisu precizirale točnu potražnju budućih radnika, a naznačili su potražnju za više izvršitelja, tako da je ta brojka o potražnji radnika i veća.

Istaknuli su kako nezaposlenim osobama nastoje dati na pregled što veći broj otvorenih radnih mjesta, te iz tog razloga nastoje objaviti natječaje koje izravno šalju poslodavci, kao i natječaje iz dnevnog tiska, interneta… Zanimalo nas je koja su zanimanja najtraženija.

– Zanimanja s kojima se susreće Služba za zapošljavanje HNŽ-a su razne vrste informatičkih zvanja, kemijski inženjeri, inženjer elektrotehnike, vozači, trgovci, mesari, zidari, tesari, armirači, zavarivači.

U ljetnoj sezoni, ponude i potrebe za radnicima dobivamo iz inozemstva, prvenstveno mislimo na Hrvatsku, gdje se najčešće potražuju radnici sljedećih profila: kuhar, slastičar, recepcionar, spremačica i konobar, kazali su nam iz ove službe, dodavši da se u novije vrijeme susreću s potražnjom za PR koordinatorima.

Kada govorimo o stručnom osposobljavanju, Služba za zapošljavanje HNŽ-a nema vlastiti program već ga provodi u izravnoj suradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje s ciljem stvaranja boljih uvjeta za nezaposlene osobe, da se omogući priprema za rad kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje.

Federalni zavod za zapošljavanje objavio je Program pripreme za rad 2017 – Obukom do zaposlenja, kojim poziva poslodavce da se prijave.

Poziva se i na prilagođavanje rada i zadovoljavanje stvarnih potreba tržišta rada, te da se fokusira na nezaposlene osobe koje nemaju potrebna znanja i vještine.

Okušajte sreću…

Iz službe za zapošljavanje HNŽ-a napominju kako sve javne pozive, natječaje, prekvalifikacije kao i druge obavijesti nezaposlene osobe mogu vidjeti na web stranici www.szzhnz-k.ba i Facebook profil-u CISO koji se svakodnevno ažuriraju.

Tako od oko 300 radnih mjestavelika je potreba za vozačima, mehaničarima, ali i trgovcima.

Onaj tko želi okušati sreću i dobiti posao treba tek otići na stranice Službe za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije i odabrati posao za kojeg je kvalificiran, te se nadati pozitivnom odgovoru poslodavca.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.