HNŽ pooštrava mjere

Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) održao je u četvrtak u Mostaru sastanak na kojem je donio nove preventivne mjere, a s ciljem daljnjeg praćenja stanja i poduzimanja mjera radi sprječavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane novim koronavirusom.

Stožer od jedinica lokalne samouprave traži provedbu pojačanog inspekcijskog nadzora svih inspekcija sukladno Naredbi Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

U ustanovama socijalne skrbi sa smještajem korisnika obustavljaju se posjeti korisnicima i izlasci korisnika.

Svi zaposleni u ustanovama socijalne skrbi sa smještajem korisnika i u dječjim vrtićima testirat će se svakih 21 dan do daljnjeg. Testiranje se vrši sukladno propisanoj proceduri nadležne zdravstvene ustanove. Za provedbu ove mjere odgovorne su ustanove socijalne skrbi, dječji vrtići i nadležne zdravstvene ustanove, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade HNŽ-a.

Foto: Vlada HNŽ

Također, nalaže se zdravstvenim ustanovama aktiviranje kriznih planova pripravnosti i odgovora na pojavu Covid-19 i uspostava trijažnih/febrilnih punktova te su o istom obvezni dostaviti izvješće Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije najkasnije do 30. lipnja ove godine.

Krizni stožer iznova apelira na građane da budu oprezni i da se pridržavaju svih propisanih mjera zaštite – držanja distance, nošenja maske u zatvorenom javnom prostoru te, i na otvorenom, ukoliko nije moguće održati distancu od dva metra, kao i čestog, temeljitog pranja ruku, održavanja osobne higijene i higijene prostora, navodi se u priopćenju.

ŽZH pooštrila nadzor provođenja epidemioloških mjera

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.