HNŽ: Inspekcija zapečatila devet objekata i napisala više od 85.000 KM kazni

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Županijskog poreznog ureda Mostar izvršili su 02., 09. i 24. lipnja 2022. godine 72 inspekcijske kontrole takozvane akcije kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, građevinarstva, priređivanja igara na sreću klađenjem, ugostiteljstva i ostalih uslužnih djelatnosti.

Kontrole su izvršene na području: Mostara, Stoca, Čitluka, Konjica, Prozora/Rame, Neuma, Čapljine i Jablanice s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su osam neprijavljenih radnika, 21 obveznika koji nije evidentirao promet putem fiskalnog uređaja, jednog obveznika koji nije imao fiskaliziran fiskalni uređaj.

Također otkrivena su i dva objekta koja su obavljala djelatnost bez odobrenja za rad.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečatili su devet objekta i izdan je 41 prekršajni nalog s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 85.400,00 KM.

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije i u vremenu pred nama i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Sta je s placanjem poreza i pecacenjem kladionica, sta kaze legitimni…spada li i to u izborni zakon. Kruh, lijekovi..
    sve se oporezuje, samo maf…ija ostaje zasticena.A htjeli bi u Evropu, onako, zaljjuljaj se na grani..pa gdje upadnes, k’o majmun
    ( isprika majmunima ).

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.