HNŽ: 19 prometnih nesreća, više ozlijeđenih osoba

MUP HNŽ-a objavio je u ponedjeljak redovito izvješće o evidentiranim događajima protekloga vikenda na području ove županije.

Proteklog vikenda, 14-17. lipnja 2024. godine iz oblasti sprječavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano je 17 prijava; na području Mostara 11, na području Čapljine 2, na području Konjica 2, na području Jablanice 1 i na području Neuma 1, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je 6 prekršaja; na području Mostara 4 i na području Konjica 2.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 19 prometnih nezgoda; na području Mostara 10, na području Konjica 4, na području Jablanice 2, na području Stoca 1, na području Čapljine 1 i na području Čitluka 1.

Zabrinjavajući podaci o broju prometnih nesreća u FBiH

Od evidentiranih događaja izdvaja se:

Dana 15.6.2024. godine, oko 12:30 sati, dogodila se prometna nezgoda u Ul. Blajburških žrtava u Mostaru u kojoj su sudjelovali M.M. (1992) s motociklom (skuter) Gillera Nexus i T.Lj. (1963) s mopedom marke Aprilia. Teške tjelesne ozljede zadobio je vozač T.Lj., dok je vozač M.M. zadobio lakše tjelesne ozljede.

Istoga dana, oko 17:30 sati, dogodila se prometna nezgoda u Ul. Stjepana Radića u Mostaru u kojoj su sudjelovali M.H. (1995) s vozilom marke BMW i T.B. (1994) s mopedom Piaggio. Teške tjelesne ozljede zadobio je vozač mopeda T.B.

Mostar: Automobil se zabio u stablo

Dana 16.6.2024. godine, oko 04:40 sati, dogodila se prometna nezgoda u Ul. S. Radića u Mostaru. Sudionik je I.Ć. (2002) iz Livna koji je vozilom marke BMW udario u stablo. Teške tjelesne ozljede zadobio je putnik iz vozila BMW Ž.V. (2002), dok su lakše tjelesne ozljede zadobili vozač I.Ć i suvozač F.K. (2002), svi iz Livna.

Istoga dana oko 18:35 sati dogodila se prometna nezgoda na lokalnoj cesti Domanovići-Buna, u mjestu Bivolje brdo.

Sudionik nezgode je S.H. (1952) iz Rečica-Čapljina, koji je upravljajući vozilom marke Mercedes sletio s ceste. Isti je zbog zadobivenih ozljeda vozilom Hitne medicinske pomoći DZ Čapljina prevezen u bolnicu dr. Safet Mujić u Mostaru.

U 23:15 sati dežurnog operativnog PU Mostar izvijestio je dežurni liječnik iz bolnice dr. S. Mujić da je S.H. preminuo. O svemu je upoznat nadležni tužitelj, izvršen je očevid, te poduzete sve potrebne mjere, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Kako spriječiti divljanje na hercegovačkim cestama?

(www.jabuka.tv | Foto: PVP Mostar)