HNS održao sjednicu o poziciji hrvatskog naroda, aktualnim političkim događanjima te Aluminiju

Predsjedništvo i Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora (HNS) održalo je danas zajedničku sjednicu na kojoj je raspravljano o aktualnim tema, prije svega o poziciji hrvatskog naroda, aktualnim političkim događanjima, te događanjima u Aluminiju d.d. Mostar.

Nakon određenih rasprava iskazana je potreba da se u narednom razdoblju izradi jedna strategija djelovanja svih tijela HNS-a, za što su poseban naputak dobili svi odjeli Glavnog vijeća HNS-a koji tu strategiju moraju pripremiti te prezentirati Predsjedništvu HNS-a.

U strategiji će se obraditi i odnosi prema partnerima u BiH, kako bi se sačuvala potpuna ustavna jednakopravnost i legitimno predstavljanje hrvatskog naroda, a sadržavati će sva otvorena hrvatska pitanja, te isto tako, ponuditi odgovore.

HNS će nastaviti i dalje vrlo jasno iznositi svoje stavove o poziciji hrvatskog naroda i zauzimati se za sve one vrijednosti za koje se do sada zauzimao. Za to ima potpuni kapacitet i u svakom smislu izvršnog, zakonodavnog i političkog djelovanja na svim razinama vlasti, kazano je na održanoj sjednici.

Predsjedništvo i Glavno vijeće jasno je kazalo da svi oni koji prave blokade u funkcioniranju države BiH, kako bi se dodatno proizvodile krize na svim razinama vlasti, sa strane HNS-a više neće imati nikakvu podršku.
Stav HNS-a je kako ovakvo stanje u BiH nikome ne može odgovarati, a najmanje najmalobrojnijem narodu, te se HNS zalaže da se odmah krene u zajednički rad i da se ubrzaju trenutni zastoji u BiH.

Govoreći o situaciji u Aluminiju, kazano je da postoji jako puno modaliteta da se naprave snažni iskoraci. Kroz raspravu članovi Predsjedništva i Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora došli su do sljedećih zaključaka:

  • Primarna obveza zaštiti prava svih uposlenika Aluminija d.d. Mostar,
  • Osigurati osnovu za novu budućnost Aluminija d.d. Mostar, uz potpunu potporu institucija u BiH,
  • HNS traži od nadležnih institucija pravne države poduzimanje svih potrebnih mjera i aktivnosti, kako bi se ispitale i utvrdile eventualne odgovornosti za nezakonite propuste, koje su dovele do stanja u kojem se Aluminij, odnosno društvo danas nalazi, priopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

  • ja kad ne vidim čovića ne mogu da spavam moj dragance samo ovi misle da je on kriv a čovik nema da ode na more samo sjedi u bajrama i moći noge

  • Tesko onom o kome se ovakvi brinu… Evo dokle ste dobeli hrvatski narod a i Aluminij. Narod raseliste a Aluminij pokraste i ugasiste. A vi i dalje raspravljate bez imalo stida i srama…Ajde malo bosnjake i srbe sad spasavaj te. Nama je bas dobro …

  • Ovako su uradili od SOKO-la. Prvo su ga raskasapili, opljačlali. Pa osnivali par manjih poduzeća, isto su uradili Aluminij i AL Trade. Sljedeća stanica mu je gašenje ili život na intezivnoj njezi. Ovo je obmanjivanje javnosti, da ne dođe do masovni protesta i pobuna. Narod ce se smirit. Ostat ce njih 200-njak, na kraju put kući i tvornica staro gvožđe. Ili privatizacija i zapošljavanje plaće kao u Namexu ili Bingu. Ni cigani neće htjet u njih radit.

  • A sto je guz* provrtila, sad bi kampanjski sve odjedno sredili… e ne moze, dodijali ste i Bogu i covijeku… pocelo je pocelo, to se cekalo

  • Sponzor sjednice “Violeta” grude, poklonila papir da se otaru posle ovakvog sranja, a čoviću moramo zahvaliti na potpori Aluminiju zadnjih pet godina

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.