HNS odgovorio Džaferoviću zbog sotoniziranja HVO-a: “ABiH je protjerala više Hrvata, nego HVO Bošnjaka”

Šefik Džaferović, nekadašnji prvi “sigurnjak” Bošnjaka i to upravo u ratu i to upravo u Zenici, tadašnjem središtu islamske radikalizacije u BiH koristi opasnu zamjenu teza da bi prikrio etničko čišćenje Hrvata u Bugojnu u ljeto 1993. od strane ABiH, odnosno postrojbe “El Mudžahid” u njenom sastavu.

Navodi se to u reakciji Hrvatskog narodnog sabora BiH na nedavni komentar člana BiH presjedništva Šefika Džaferovića o ulozi HVO-a u proteklom ratu.

Priopćenje HNS-a BiH prenosimo u cijelosti.

Za mučenja i zlostavljanja zatočenih pripadnika HVO-a u logorima u Bugojnu postoje brojna svjedočenja, ali se očito vrlo uspješno zataškava odgovornost Dževada Mlaće, Selme Cikotića i drugih visokih duznosnika Armije BiH kao i njihovo procesuiranje.

Tada je odveden 21 zarobljeni pripadnik HVO-a, od toga tri su tijela pronađena, a za 18. se još traga. Džaferović traži opravdanje za etničko čišćenje Hrvata Bugojna, a uzrok vidi u navodnom zločinu HVO-a u bugojanskom selu Vrbanji 1992.

Pitamo se zašto onda bošnjačka paraobavještajna služba (AID) u suradnji s Tužiteljstvom BiH nisu nakon rata procesuirale navodni zločin HVO-u u Vrbanji nego tek u 2019. A znamo kako se žurilo s procesuiranjem svih zločina u kojima se optužuju Hrvati, dok hrvatske majke više od dva i pola desetljeća ne znaju za svoje sinove, a nalodgodavci i izvršitelji iako ima svjedoka i zna se tko su nikada nisu procesuirani.

Pravda u BiH nije ista za sve narode i građane, o čemu svjedoci upravo slučaj Bugojnu. Džaferović optužuje HVO i Hrvate za UZP. Dosadašnja historiografska istraživanja ukazuju da je ABiH više pobila i protjerala Hrvata, nego HVO Bošnjaka.

To i Džaferović sam zna temeljem popisa stanovništva iz 2013. i usporedbe s onim iz 1991. godine. Nakon ovakvih lažnih optužbi, i udara postavlja se pitanje: Je li to Džaferovićev pokušaj zataškavanja istrage o njegovoj ulozi i ulozi AID-a o pripremi pripadnika Al-Qaede na terorističke napade 11. rujna 2001. na New York ili još gorih zločina diljem svijeta s obzirom da zna kome je sve potpisao i omogućio bh. državljanstvo.

Džaferovićevo sotoniziranje pobijenih i protjeranih bugojanskih Hrvata od ABiH je u funkciji zataškavanja tih zločina i procesuiranja odgovornih iz ABiH ali i zataškavanju istrage zbog zločina zbog kojih je sam odgovoran.

Ako netko ne razumije u čemu se radi neka se prisjeti iskaza Mirsada Kebe o zločinima AID-a i ABiH nad Hrvatima i Srbima u ratu. Kebo je nestao s bošnjačke političke scene upravo iz tog razloga.

HVO i Hrvati su branili ovu zemlju i sada je brane za razliku od drugih koji je i ovakvim izjavama koje daje bošnjački član Predsjednistva BiH na najizravniji način ruše. Hrvatski branitelji dali su veliki žrtvu za svoju domovinu i neće dopusti da se povijest iskrivi na ovako opasan način, navodi se u priopćenju HNS-a.

(www.jabuka.tv)


21 komentar

 • Evo ih opet ko je koga klao ,kako vas nije stid i sram ! BOG će nas sve kazati i narod počeo da vam vjeruje ..sve veliki Vijernici.

  • Tko ne zna proslost svoju, taj nema ni buducnost! Nosimo stigmu UZP a znamo kako je bilo i tko je zapoceo sukob protiv hrvata a to je ABiH.
   Suvisno je komentirat koliko smo im pomoci dali a kako su uzvratili. Kad ubrzo RS krene u odcijepljenje, samo cemo se sklonit da ne smetamo borbama. Da vidim kako ce to zavrsit bez nase pomoci.

  • Bližnji, heebo ti učiteljicu koja ti je predavala hrvatski jezik, učila te slova, gramatiku i sve ostalo…jer te ništa nije naučila.

 • Kako vas vise nije sram. Serif Patkovic vam glavni savjetnik min. Branitelja, boraca u Vladi Federacije i svi sutite. Selmo Cikotic, Dzafirovic, Mlaco itd. Pa podnesite krivicne prijave, tuzbe za ratne zlocine. Nego vam sve ovo sluzi za dnevno politicke svrhe i skupljanje sotnih pojena. Konkretno nesto ucinite bec jednom…

 • Evo Hasana opet, skreće s teme!!! Muslimani su uzeli partizansku taktiku, tj. kad su oni ubijali djecu i civile druga dva naroda u BiH, onda je to činza drževu BiH, i to je po njima sasvim opravdano, a kad su drugi njima, onda je to zločin. Svima je u svijetu jasno da su presudu za UZP, kupili novcima arapskih država i presuda im je sad kao podloga za predstojeće činjenje. Pretužno i svakom normalnom muslimanu je to jasno i stidi se postupaka svojih političkih elita, koji opet muslimansku sirotinju vodi u propast, a svoju djecu u blagostanje i među svjetsku elitu.

  • Tačno, sve je zavjera.
   Zbog čega bi nekoga osudili što je protjerivao ljude druge nacije i vjere. Zbog čega bi ga osudili što je zatvarao ljude u logore i tamo ih mučio i izgladnjivao. Zbog čega bi nekoga osudili što je ubijao civile. Zaista bez arapskih para hrvatski vitezovi nikad ne bi bili osuđeni.

   • Hasane opet skrećeš. Naime, pianje svih pitanja je kako to da z aubijenu djecu Uzdola i Grabovice po istom sudu nije kriv Halilović, a za sve što je napravio HVO krivi su Prakljak i Petković. Znači jedne se oslobodi, a druge osudi i nacijeli jedannarod i vojsku navuče omča UZP. Da ima pravde trebali su biti presuđeni i ovi drugi, jer je jadna država čiji su temelji na ubijanoj nevinoj dječici i to u ime te države. Raspitajte se o Uzdolu i Grabovici. Uostalom, nezavisni analitičari i kažu da je jedino u Grabovici učinjen genocid, na mikrolokaciji, jer su pobijeni svi, ama baš, svi i to s jasnim ciljem, koji je ugrađen u definiciju genocida – istrjebljenje jedne etničke skupine. Takvog primjera nema u BiH, ali eto to eliti muslimanskoj ništa ne znači. Za njih je veći zločin maltretiranjenjihovih sunarodnjaka, nego čisti dokazani genocid koji je učinjen od njihove vojske prema drugima. A vaše ruganje osudi hrvatskim vitezovima i ruganje stradalima koje je izraženo u komentaru, samo sada nabacite na “svoje”, pa se zapitajte zašto vaši nisu osuđeni, pa ćete dobiti odgovor da to nije zbog pravde i nevinosti “vaših”, nego do “sponzora”.

 • Sad svi procitajte a vi kao portal pronjuskajte SRAM BILO ONIH KOJI NAS PREDSTAVLJAJU U OVOJ DRZAVI!Prodali nas ko Juda Isusa!To svima nama mora biti jasno!Daj vise Boga se stidjeli i koliko ce vam potomci biti prokleti?Dobio sam rjesenje za onu pomoc koja iznosi 5 KM za mj!Kunem se svim da me dugo tako nije zaboljela glava dusa ma svo tijelo kad sam procitao da sam bio pripadnik OS BiH?!Nigdje ne pise HVO?Pa ja citaj citaj citaj ali nema HVO!?Ja se nisam borio u toj formaciji meni je na rukavu stajalo HVO!Prokleti bili izdajnici Vi i sve vase!Eto moji novinari upitajte nase hrvatice sto im to znaci?U moje 62g zivota malo sto me povrijedilo kao to!

 • Nikada nebi bilo presuda za UZP da nase jude nisu radile protiv hrvata a oni koji nisu nista uradili da pomognu obrani su doprinjeli ovakvim presudama. Sada sa tim zivimo i ovi ekstremisti, Armija BiH, pojedinci koji su progonili hrvate sada nam se smiju i izruguju. Na zslost politicari u RH i u BiH su idali branitelje i sve one sto su bili u Hagu i pred domacim sudovima. To rade i danas. Nekim odgovara od nasih velikih voda da Yprkic i ekipa nisu na slobodi, da su neko po zatvoru a neki bjeze i kriju se po RH- koj. Jer je ovim ratnim progiterima, lopovima onim kojim je funkcija na prvom mjestu a ne hrv. narod ovako lakse. I sada nas kao oni brane i stite od Dzafirovica i njemu slicnih. A sa njima su u koalicijsma 20 god i opet jedva cekaju poziv. Do njih nije… Sve se prodalo za osobne interese 20-50 politicara, tajkuna, ratnih profitera… Tako da njima ova prica Dzafirovica odgovara tu njih nema. Njima je opasno kad se prica o lopovluku, kriminalu, pljacki firmi i slicno. Tema rata je ledina za odmor nasih domoljuba. Neka kazu tko firme opustosi, gdje je lova, gdje sa radnicima, kako se privatizovsse firme, poslovni prostori, stanovi. Gdje lova iz Hercegovacke banke, Aluminija, Eroneta, donacija iz RH.. itd.

  • Problem najveci sto nije provedena lustracija jer ovi sto nas prodaju su iz stare garniture. Oni su vijek radili protiv nas ali cinjenica je da je ABiH napala hrvate i izdala saveznistvo s nama!

 • Covic, Bakir, Dodik i njima slicni pricaju o nacionalnim interesima i borbi za svoj narod. Pa oni i ekipa oko njih su i pokrali i o jadu zabavili ovaj narod. Svatko svoje ostrigao tko ovce. Dobro onim oko njih i njihovoj rodbini, ostalo svima isto i svi gledaju da bjeze odavde… Oni koji su u ratu stradali na sve tri strane dtradase i u miru. Oni koji su se izvukli i obogatili u naj gorim vremenima rata, sukoba to rade i danas. Sve kontroliraju i javne i privatne firme, poduzeca, skole, bolnice, upravne odbore, agencije itd. Ovo je malo tenzija za obicnu masu, narod.. Mucno ih je slusati i gledati svih ovih godina. Vazda tema drugi svjetski rat i ovaj zadnji nesretni. Partizani, ustase, cetnici, balije i vazda bla, bla, bla. A oni pokradose sve zivo. A mitovine 360 km, mladi, dkolovani nepodobni odose vani. Ostaju podobni, nepismeni i privilegirani.

 • Alijino nasljedstvo, Bakir u tome ima već i familijarnog iskustva, jer njegov sin , koji odnedavno prkosno nosi titulu bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, već je prije dva tjedna na beogradskom B92 izrekao jedno izvinjenje. „Izvinjavam se za svaku nevinu žrtvu Armije BiH“, rekao je tom prilikom i otvoreno slagao kako se njegov rahmetli otac trudio da se otkriju i kazne počinitelje svih zločina, iako su i on i otac znali da su godinama nakon rata dužnosnici njihove SDA, odgovorni za brojne zločine, i dalje obnašali razne šerifske dužnosti u više bosanskohercegovačkih gradova.
  Izvinjenje je uglavnom promaklo hrvatskoj javnosti, a bilo je poprilično blijedo, izvan konteksta i sasvim neuvjerljivo. Upravo toj temi posvetili su mjesta u posljednjem broju sarajevskog tjednika Slobodna Bosna, a nismo odoljeli da u nastavku ove novice taj tekst ne podijelimo s vama. Inače, istom tjedniku prije tri godine ekskluzivni intervju je dao Ramiz Delalić Ćelo i naslovljen je s “Ubijao sam za Aliju”, a te će informacija dobro doći pri čitanju sljedećeg teksta. O Bakiru dosta toga još uvijek nije rečeno, ali i ovo je neki početak …

  Sam Alija Izetbegović je najmanje u dva navrata tokom trajanja rata javno osudio zločine pripadnika Armije BiH, najavivši pokretanje istrage i kažnjavanje odgovornih. Prvi slučaj je tragičan dogadjaj iz novembra 1993. godine, kada su u Fojnici ubijeni fratar franjevačkog samostana fra Nikica Miličević i vikar Leon Mate Migić. Pokrenute su dvije istrage. Jednu su vodili pripadnici Vojne bezbjednosti Armije BiH, a drugu Centar službi bezbjednosti (CSB), odnosno civila policija. Da su kojim slučajem vojni bezbjednjaci rješavali ovaj slučaj, odgovorni se, po svemu sudeći, nikada ne bi suočili sa pravdom.

  Naime, iako su pripadnici CSB-a otkrili počinioce gnusnog zločina, (četvorica pripadnika jedinice Frke iz Visokog), Ramiz Krlašević, tadašnji šef Policijske uprave Novi Grad, proveo je dva mjeseca u Visokom čekajući da mu Vojna policija izruči krivce. Nakon što su mu visoki vojno-obavještajni dužnosnici rekli da njihov ostanak na slobodi podržava «državni vrh», tadašnji načelnik CSB-a Munir Alibabić Munja telefonom je pozvao Aliju Izetbegovića koji mu je rekao da on ne štiti zločince.

 • loop
  22. rujna 2019. u 18:11 dobro si rekao trebala lustracija a ovi samo dreseve presvukli hrvati su protjerani a ovi što su ostali nemaju nikakva prava od branitelja pa na dalje sve im ukidaju nemaju nikakve mogućnosti za napredak

 • Samo neka muslimani rade u korist svoje štete, ništa u tome nema loše.Oni glume neku kvazi silu a nikakvu stvarnu snagu niti imaju niti mogu imati na ovim prostorima.Malo se oni priviše uzdajuu Tursku i arapske zemlje,uključujući tu i Iran koji nije arapska zemlja niti su Iranci arapi , nego indoeuropljani ali uzalud im sve
  Trump ih sad zasad ostavlja na miru ali to je zatišje prid buru.Ja im ne želim nikakvo zlo irancima ali kad Izrael krene u sukob s Iranom tada će ih američko zrakoplovstvo i raketni oružje dugog i srednjeg dometa -vratiti u kameno doba.Živi bili pa vidjeli.
  iZRAEL SAMO ČEKA PROGODAN TRENUTAK DA SVE TE ARAPSKO ISLAMSKE ZEMLJE JEDNOM ZA SVAGDA SKINE S DNEVNOG REDA A OVI TUKMUZI TO NE VIDE.TKO IM JE KRIV ,SAMI PALI, SAMI SE UBILI,REKAO BI NAŠ NAROD.

 • čuj izjave—-nego HVO Bošnjaka
  šupci
  gdje vam je sigurnosna kultura
  od kuda vam pravo da priznate da je HVO ikada ikoga protjerao
  HVO nikada nije protjerivao bošnjake, od kuda vam brojčani pokazatelji
  nemate pokazatelje o broju protjeranih Hrvata
  nemate imena poginulih
  ni po županijama
  ni po općinama
  sve krijete
  postoji samo muljaža
  strpali ste zajedno jurišnika i ovisnika
  pokažite mi popis poginulih iz širokog i ja ću vam se naguziti
  nigdje u cijelom širokom ništa ne piše , znači nitko nije poginuo
  jadna majko tko se javlja

 • Svi mi znamo da je Dažferović zločinac iz prošloga rata, ali znamo da je i međunarodni zločinac. On je organizirao uvoz islamista s istoka,opremanje i poduku u bh brlozima “armije bih” i njihovo slanje u zapadnu Europu i Ameriku na obavljanje terorističkih akcija. On ih je (u sprezi s AID – om, Bakirom, Patovićem, Dudakovićem, Alijagićem, Mahmuljinom…) podučavao rukovanju paklenim strojevima, davao im putovnice i bh državljanstvo. On je ideolog raznih ranijih, ali i budućih zločina.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.