HNS najavio rezoluciju o preglasavanju Hrvata

22. zajednička sjednica Predsjedništva i Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora kojim je predsjedao predsjednik Dragan Čović održana je u ponedjeljak u Mostaru.

Predsjedništvo i Glavno vijeće HNS-a na održanoj sjednici razmatrali su tijek priprema veznih za održavanje 9. zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora, koje će se održati u petak, 04. lipnja 2021. godine u Sportskoj dvorani Bijeli Brijeg u Mostaru, s početkom u 11:00 sati.

Također, na sjednici su voditelji odbora podnijeli izvješće te se raspravljalo o dokumentima koje će biti pred izaslanicima 9. zasjedanja HNS-a.

Izaslanici Hrvatskog narodnog sabora u petak bi trebali izglasati Rezoluciju. Rezolucija će se oslanjati na dosad donešene dokumente HNS-a, koji upozoravaju na višestruko preglasavanje Hrvata, konstitutivnog naroda u BiH. Rezolucija između ostalog, poziva na nužne promjene i dogovor, izvršavanja političkih dogovora i napredovanja prema vanjskopolitičkim ciljevima BiH, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv | Foto: HNS BiH)


17 komentara

 • Ipet Coviceve finte. A koja je tezina tih 2-3 recenice u toj famoznoj reziluciji… usvojite vi rezoluciju da po zurnom postupku tuzilastva krenu sa radom i hapsenjem onih koji su pokrali Aluminij,Hercegovacku banku, Zitopromet, Sume HZ- HB, HT, Eronet, Tko potkrada Elektro HZ- HB itd… Sve zivo pokradose ovi Dobrocinitelji a nas plase vazda Bakirom i Komsicem… A Bakir i SDA vjecni saveznik Dragana i HDZ…

 • …kaže čovjek, koji veli da hrvati iz BiH imaju dvije domovine.
  Kako?
  Ko to kaže? Šta ti to znači i kako to može biti?
  Nemamo.
  Imamo samo jednu domovinu. A to je BiH.
  Ljubav prema Hrvatskoj nije upitna. Ona je vjekovna čežnja i težnja. I Bogu hvala tu je.
  Ali nije i ne može biti domovina hrvatima iz BiH.
  Hrvati iz BiH imaju svoju domovinu koju Dragan Čović sa svojim ortacima uništava. Gasi sve što vrijedi
  bilo po pitanju povjesti ili pitanju privrede.
  Domovina je jedna. I ona se voli kao zemlja doma svoga. Zemlja svojih predaka i zemlja svoga iskona.
  Možda njemu i ljudima oko njega jugoslovenska prošlost ne dopušta jasno definiranje riječi domovina.
  Ali bilo kako bilo BiH je kolijevka hrvatsva i to je aksiom.
  I svaki narod koji je kroz povjest “imao dvije” domovine, vremenom je iz jedne nestao, a nerjetko bi nestao kao narod.
  Stoga gospodine Čoviću, hrvati iz BiH nemaju dvije domovine. To ne može biti.
  Ne govorite krivo. Ne činite štetu. Ne činiti domicilni autohtoni narod bezvrjednim. Ne stavljajte nas u kategoriju Rohinđža naroda. Mi to nismo. Mi smo hrvati iz BiH, autohtoni,stari narod koji ima vrlo jasnu povjest u nastanku ove države.
  Ako vam to nije razvidno, naučite, a ako vam se pak ne dopada, ne govorite naopako i ne budite politikant. Budite političar.

   • Zašto u jazbini?
    Što je krivo rekao u komentaru ovaj iznad?Da moja rodna gruda ,moje mjesto življenja,moja domovina je moj Kočerin.Volim HR..ali što to ja imam svoje u Čakovcu recimo ili jednoj Puli..Rijeci.Ništa.Da ne kakiš samo da ti kažem da sam bio u ratu od prvog do zadnjeg dana,da nemam invalidninu i da sam sanjao Hrvatsku tada.Ali ako smo ostali u BiH,ne dam svoj Kočerin i svoju Hercegivinu ni za kave Pule,Istre itd.U tom smislu govorim da prethodnik u pravu.Ako kužiš ? I da.Nemoj mislit da ne volim i svoju HR,ali imam svoju pamet i znam zbrojit dva više dva.Čova ima četiri domovine.FBih,HR,RS,Jugu..sve su njegove za razliku od nas običnih i poštenih ljudi.

   • ‘Domovina’ je jedna, i to je uglavnom neki ustaljen smisao kada se poima dakle ‘domovina’ (što je i prilično imaginaran, romatičarski i mitološki pojam, za razliku od pojma Hrvat ili Hrvati iz BiH), ili je pak više njih – više domovina – ali to onda isključuje brojčano (samo) dvije, jer Hrvata iz BiH, i Hrvata uopće, ima skoro po cijelome svijetu. Sve drugo su uglavnom šupljaci ili floskule, neznanje, lutanje, ili izostanak odnosno pomanjkanje smisla za originalan umjetnički, kreativni izričaj. Najbolje ti se okanuti i romantike i filozofije o domovini/ama, domovinskim pokretima, oltarima i slično. Gledaj više ljude oko sebe, kako žive, kako pomoći, kako stvari pomaknut na bolje.

    • …nisi u pravu.
     Dom i domovina može biti samo jedna. I nije do semantika, niti pjesništvo.
     Domovi djedova i otaca na kojima sam i ja nije imaginacija.
     To je istina, bit i iskon.
     A koliko se poštuje i politizira, te/kao ti/ relativizira…..e to je druga stvar.

     Bitno za kazati: tu drugu domovinu spominju samo oni koji žive nepošteno i imaju je radi sztrašnjeg eventualnog izbjegavanja progona i zatvorskih kazni. Da njima treba ta druga domovina.
     Poštenom svijetu ne.

     • Domovina jeste prilično imaginaran, romantičarski i višeznačan pojam. Stara latinska maksima kaže ‘dom je tamo gdje je dobro’ i tako nekako otprilike i je, ako uzmeš da su ljudi uvijek migrirali (i migrirat će) i ‘domovali’ tamo gdje je bilo uvjeta za život kojim su uglavnom bili zadovoljni, gdje je dakle bilo dobro, tu je bio i jeste dom, a to nužno podrazumijeva i neki stupanj organizacije društva, civilizaciju, od koje ovisi trajnost i kakvoća konkretna doma odnosno domovine. Tvoj opis odgovara više mitologiji ‘otadžbine’, ili ‘ognjišta’, ‘rodnog kraja’, samo što nedostaje ona notorna ‘nebeska komponenta’, a i ona je vjerojatno tu negdje, ‘u zraku’. Pojam ‘Hrvati iz BiH’, za razliku, nije filozofija niti imaginaran pojam, i ako se od toga polazi onda domovina može biti jedna (a to je BiH, jer i sam termin na to ukazuje) ili je više njih, a to su onda zemlje gdje Hrvati (porijeklom) iz BiH žive, odnosno gdje imaju dom, gdje im je dobro, a jasno je valjda da to nisu (samo) dvije.

      • Dom i domovina nisu jedno niti jednako.
       Danas je dobro u Norveškoj, odem tamo na raditi i živjeti i tamo mi je znači domovina. Poslije desetak godina je bolje živjeti u Finskoj. Odem tamo raditi i sada mi je Finska domovina. Jel’ to tvrdiš??

       • Ako (ti) je danas dobro u Norveškoj ne znači da nije i u Danskoj; ako (ti) je za desetak godina bolje u Finskoj ne znači da neće biti i u Sloveniji. Ubi bene ibi patria.

 • Sam razgovara i dogovara sa svima o bitnim stvarina za njega i njegovu DRUŽINU, a kad dođe pred zid po Nacionalnim Pitanjima onda traži saborovanje HNS-a, s ciljem podjele odgovornosti za svoje političke promašaje sa ostalim članovima HNS-a.
  Sad ovo što radi je priprema naše javnosti na ustupke koje će dati Bakiru, na našu štetu, pa mu treba, oped, HNS da na njih pokuša prebaciti odgovornost za to!!!

 • Hrvat je dobro napisao.
  Ništa protiv Hrvatske. Ta jesmo li ginuki u njoj za nju.
  Ali zna se gdje je dom. Gdje je rodna gruda. I gdje je domovina.
  Domovina je tamo gdje su ukopani očevi i djedovi, a ne tamo gdje kaže loša polirika, loših političara.
  Ti koji nikada nisu znali šta su……i danas lutaju.

 • Covic je dobro rekao. On i hrvati slicni njemu, ratni profiteri i posljeratni imaju dvije domovine. Jer ti isti u BiH imaju po 1-2 nekretnine, stan, kucu itd ali u RH imaju po par kuca i par stanova od Dalmacije , Jadrana do Zadra i Zagreba. To su te dvije domovine nasih mocnika. Na zalost 99 posto hrvata iz BiH nema nekretnine u RH i zato nema rezervni polozaj…

 • ma dvije domovine trebaju Jelaviću, Mamićima i sličnim kriminalcima. Sutra će trebati Čoviću Hercegu Lasoću i satelitima.
  Što će meni druga domovina? Što?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.