HNS BiH osudio rušenje jarbola sa zastavom Hrvata u BiH u Varešu

U povodu nemilih događaja u Varešu gdje je srušena zastava hrvatskog naroda u BiH, javno osuđujemo nemili čin rušenja jarbola postavljenog prije deset dana u dvorištu Crkve sv. Mihovila u središtu Vareša, navode na početku priopćenja iz Hrvatskog narodnog sabora BiH.

U noći s nedjelje na ponedjeljak pojedinac, ili više njih, očigledno su se odlučili na rušilački pohod spomen obilježja s izravnim ciljem izazivanja nacionalne nesnošljivosti i remećenja normalnog suživota u Varešu svega deset dana nakon što je jarbol postavljen.

Pozivamo nadležne institucije da žurno reagiraju i zaštite spomenik, kao i prostor u neposrednoj blizini Crkve sv. Mihovila
Ističemo da je kvalifikacija ovog nemilog događaja u domeni “običnog vandalskog čina” neprihvatljiva jer je evidentno koji su stvarni razlozi ovakvog kaznenog djela.

Također, pozivamo da se osobe, navodne sportaše koji javno hvale ovakav potez, ispričaju hrvatskom stanovništvu za neugodnosti koje proživljavaju na prostoru Vareša.

Odlučno tražimo da se navedeni pojedinac ili više počinitelja otkriju od strane nadležnih institucija te da se procesuiraju kako bi ovakve necivilizacijske poteze konačno otklonili iz javnog i društvenog prostora, stoji na kraju priopćenja.

Župnik o srušenoj zastavi: Niti za rata nije bilo ovako

Svjetski prvak slavi rušenje zastave Hrvata u BiH

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Nema od te osude ništa, potrebni su pravni potezi.

    Jasno je da muslimanska agresija na Hrvate nikad nije prestala.

  • Oglasite se povodom bijele kuge i masovnog egzodusa ljudi i podijelite rješenja za trenutno najveći problem u državi. Dosta je više nacionalističke retorike.

  • Podržavamo priopćenje, kao takovo, i otvoreni smo daljnjoj politićkoj suradnji u smislu jedinstvena i zajednićkog odgovora koji može biti upravo prigodan svehrvatski performans (da li na nekom brdu, uz vatromet, ili neki pogranićni i prekogranićni, sasma je u ovom povijesnom ćasu politićke zbiljnosti nebitno), a u smislu skrbi i zaštite spram troćlane obespravljenosti i ugroženosti – hrvatskog ćovjeka, žitelja i naroda – u kontekstima legitimiteta i konstitutivnosti kao takve. Ovo je histerićno, nećuveno i do sada neviđeno, baš kao cimbal što jeći i zveći.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.