H&M pod istragom zbog navodne diskriminacije kupaca

Švedski maloprodajni lanac odjeće Hennes & Mauritz (H&M) pod istragom je zbog navoda da je diskriminirao kupce na osnovi etničke pripadnosti u Švedskoj, priopćila je vladina agencija.

Ljudi s drugačijim etničkim podrijetlom, osim švedskog, trebali su primjerice pokazivati račun kad mijenjaju stvari, tvrdi švedski pučki pravobranitelj.

Takozvana regulatorna istraga pokrenuta je nakon članka u štokholmskom dnevnom listu Aftonbladet.

Aftonbladet je nedavno objavio snimke kupaca s drugačijim etničkim podrijetlom koji su odbijeni pri pokušaju zamjene odjevnih predmeta koji su i dalje imali svoje oznake s cijenama. Neki od kupaca imali su skrivene kamere.

Dnevni list je intervjuirao oko 60 kupaca i zaposlenika u H&M-u.

Informacije koje su se pojavile u medijima izvještavaju da se prema kupcima postupalo lošije od ostalih zbog njihove etničke pripadnosti, što je razlog zašto je pučki pravobranitelj zatražio očitovanje kompanije, rekao je Lar Arrhenius koji je na čelu vladine agencije, javlja Hina.

Pučki pravobranitelj obratio se H&M-u te očekuje odgovore do 22. prosinca u vezi s njihovom politikom razmjene odjevnih predmeta te o njihovom stavu o diskriminaciji.

H&M je potvrdio da ga je kontaktirao pučki pravobranitelj, no nije dalje komentirao.

H&M špijunirao svoje zaposlene

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Morali pokazivat račun kad mjenjaju stvari? Užas! 😆

    Jesu li oni normalni? Kakve veze ima što su morali pokazat račun?

    • Očito ne razumiješ. Šveđani nisu morali pokazivati račun a ostali da. Njje suština u pokazivanju računa nego o diskriminatornom pristupu

      • Razumijem ja vrlo dobro i isto tako znam da u Švedskoj stranci puno više kradu nego Šveđani. Jaka neka diskriminacija ako trebaš pokazat račun. Tipično globalističko huškanje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.