HKK Široki nezadovoljan zatvaranjem ABA lige, ali zadovoljila bi i Druga ABA liga

Predsjednik HKK Široki Igor Jelčić prokomentirao je za Facebook stranicu svoga kluba odluku o zatvaranju ABA lige.

Podsjetimo, prema najnovijoj odluci rukovodstva ovoga natjecanja, KK Igokea predstavljat će Bosnu i Hercegovinu bez obzira na ostvareni rezultat u domaćem prvenstvu.

 

Na početku sezone Uprava kluba postavila je za cilj afirmaciju naših mladih igrača i da se pokuša izboriti Liga za prvaka. To smo i ostvarili i zadovoljni smo s napretkom naših mladih domaćih igrača. Drugi cilj je bio da se iz Lige za prvaka pokuša ući u Drugu ABA ligu. Slobodno mogu sada kazati da je naš trenutni cilj Druga ABA liga. Doveli smo kvalitetna pojačanja, Taljona Jamarviousa Cromera, Martina Junakovića i Elijaha Macona. Smatramo da smo pogodili s njima i da oni skupa s našim domaćima igračima mogu donijeti taj iskorak. Naravno i ostale momčadi su kvalitetne, ali smatram da će sve ovisiti o nama. Ako smo mi pravi, nije bitno kakav je raspored utakmica. Nadam se da ćemo svi skupa ostvariti naš cilj i ući u Drugu ABA ligu. Htio bih ovom prilikom zahvaliti svim sponzorima koji su nas podupirali tijekom sezone, nadam se da ćemo im se odužiti dobrim igrama. Pozivam publiku da nas podrži i tako budu naš šesti igrač.

Prokomentirao je i odluku o zatvaranju ABA lige za HKK Široki.

To je privatna liga i ljudi koji je vode imaju pravo odlučivati. Mislim da nije dobro da se na ovako dug period zatvori liga i ne znam je li to uopće dobro za košarku. Natjecati se kroz cijelu godinu i biti prvak države sada nema smisla. Mi sada u suštini ‘igramo’ samo ako imamo interes da se plasiramo u Drugu ABA ligu. Što se tiče HKK Široki, konkretno Druga ABA liga bi bila dobra za nas zbog razvoja naših mladih igrača.

Podsjetimo, Liga za prvaka počinje sutra, a HKK Široki gostuje u Laktašima kod Igokee. Utakmica se igra u 19 sati.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.