HKK Čapljina potvrdila: Nećemo igrati najviši rang natjecanja

Hrvatski košarkaški klub “Čapljina” neće se ove sezone natjecati u najelitnijem košarkaškom društvu Bosne i Hercegovine.

Iz kluba su potvrdili kako su povukli suglasnost za natjecanje seniorskog tima te da će se u sezoni 2021./2022. natjecati u Ligi Herceg-Bosne.

Razlog za ovakvu odluku kluba leži prije svega u mnogobrojnim nepznanicama kojima smo izloženi prije početka sezone, kako proteklih tako i ove, pa se tako još uvijek ne zna niti tko će sve nastupati u Prvoj ligi, kakav će biti sustav natjecanja, propozicije takmičenja i slično, navode iz kluba.

Ističu kako ”ne žele ponavljati scenarij s početka protekle sezone”.

Tada smo odgovore na ova pitanja dobili neposredno pred početak natjecanja, a riječ je o bitnim pitanjima od kojih ovisi mnogo toga u pripremama kluba. Smatramo da su tako bitne stvari trebale biti riješene prije mjesec dana, odnosno u vrijeme kada ozbiljni klubovi počinju sa pripremama za narednu natjecateljsku sezonu, kažu iz HKK “Čapljina”, navodi Čapljinski portal.

Naglašavamo da financijska situacije nije razlog za ovakvu odluku, za što je najbolji dokaz da u ovu sezonu naš klub ulazi bez prethodnih dugova. HKK Čapljina oduvijek ima razumijevanje i snažnu podršku, kako od grada Čapljine, tako i od drugih sponzora i ljubitelja sporta. Međutim, i bez obzira na financijsku stabilnost, uvijek se postavlja pitanje koliko je svrsishodno dovoditi mnogobrojne igrače ”sa strane” ako klub nema kvalitetnu bazu domaćih igrača, a što čini jedan dodatni razlog za ovakvu odluku kluba, odlučni su iz Uprave.

Na kraju poručuju: Politika našeg kluba u ovoj, a i u narednim sezonama, je razvijati svoj podmladak i ulagati u svoje igrače, te se nadamo u nekom skorijem periodu povratku u prvu ligu sa domaćim kadrom u prvom planu.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Pravilno odlučeno, svaka čast!
    Potrebno je razvijati svoje igrače od najmlađih kategorija i sudjelovati na turnirima kako bi što više domaćih momaka osiguralo sebi egzistenciju!
    Ovo vrijedi i za druge klubove i druge športove

  • Prd prd jok nisu financije ko vi će te sad bit neka moralna vertikala disu vam dosad bili domaći igrači jedan ili nijedan po sezoni, jedini široki uvijek ima 3-4 igrača iz svog pogona u kadru

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.