Hitler postao pravi hit na internetu!

Nova popularnost Adolfa Hitlera i njegovog traktata ‘Mein Kampf’ može se pripisati činjenica da čitatelji sada tu knjigu mogu čitati ‘u privatnosti vlastitih iPada’.

Digitalna izdanja “Mein Kampf” postala su pravi hit online prodaje, tvrdi književnik i novinar Chris Faraone, koji novu popularnost traktata Adolfa Hitlera pripisuje činjenici da je sada možemo čitati “u privatnosti naših vlastitih iPada”, prenosi u četvrtak The Guardian.

Kako piše Faraone na internetskoj stranici Vocativ.com, “više od desetak besplatnih verzija Hitlerove knjige na engleskom jeziku je skinuto 100.000 puta samo s neprofitne digitalne knjižnice Internet Archive, dok su plaćene verzije e-knjige Mein Kampf nadmašile po prodaji Glenn Beck na iTunesu i našle se visoko na Amazonu.

“Prodaja je odlična”, kazao je izdavač Michael Ford, priznajući da bi bio u “moralnoj dilemi” kada bi promovirao nešto što se može “zloupotrijebiti”.

“Nisam baš previše promovirao knjigu i odlučio sam pustiti da se proširi među onima koji za to imaju uistinu povijesni i akademski interes”, dodao je Ford.

Prodaja tiskanih izdanja je zanemariva, a Faraone vjeruje da bi potražnja za digitalnim izdanjima mogla značiti “kulturnu radoznalost”, nešto slično padu popularnosti sladunjavih ljubavnih romana koji se sada pak sve više traže u elektronskoj formi.

(www.jabuka.tv)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.