Hirscher šokirao: “Nemam više snage, razmišljam o mirovini…”

Završena je još jedna skijaška sezona, no stanje je isto kao i prethodnih godina.

Nevjerojatni Austrijanac Marcel Hirscher (30) opet je pobrao sve žive nagrade i kristalne globuse i po osmi put zaredom osvojio prvo mjesto u Svjetskom kupu. Ivica Kostelić je osvojio Veliki kristalni globus 2011. godine, piše 24sata.hr, i od tada vlada nevjerojatna dominacija sjajnog Austrijanca.

Svi ti treninzi i utrke iscrpili su najboljeg skijaša današnjice, a možda najboljeg i u povijesti. Hirscher je šokirao sve i objavio da ozbiljno razmišlja o mirovini.

Biti dio Svjetskoga kupa nije nikakav problem, ali mene zanimaju samo pobjede, a za to moram naći način kako samom sebi reći – spreman sam ponovno proći sve faze teškog treninga, suze i znoj, na putu do pobjede. Toliko patnje zbog nade u uspjeh. Nisam siguran imam li snage za još jednu godinu, rekao je Marcel.

Mnoge legende skijanja poput Aksela Lunda Svindala, Mattiasa Hargina, Thomasa Fanare, Felixa Neureuthera su se oprostile od skijanja. Preveliki umor i bolovi u tijelu nakon silnih ozljeda i priprema su izašli na vidjelo, a u tu fazu polako dolazi i Hirscher kojeg su pak tijekom karijere zaobišle ozljede zbog izuzetne pripremljenosti.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.