Hidroelektrana na Lištici dobila dozvolu za rad

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK je izdala je Dozvola za rad za proizvodnju električne energije u proizvodnom objektu mHE ”BUK”.

Dozvola je izdana na zahtjev poduzeća Hidroelektrana buk d.o.o. Široki Brijeg. mHE ”BUK” će biti smještena na vodonatopnom kanalu na rijeci Lištici, općina Široki Brijeg, ukupne instalirane snage 280,00 kW i predviđene godišnje proizvodnje 1.200,00 MWh.

Inače, FERK je danas održao 5. redovitu sjednicu u 2016. godini na kojoj je donesen Pravilnik o izvještavanju za imatelje dozvola za opskrbu električnom energijom – dozvola II. reda, neovisne i kvalificirane proizvođače i Operatora za OIEiEK kojim su definirane obveze imatelja dozvole po pitanju dostavljanja izvješća, podataka, informacija i drugih dokumenata FERK-u, kao i sadržaj navedenih akata, način preuzimanja i popunjavanja, te rokove izvještavanja.

Na sjednici je odlučeno i kako će se u postupak opće rasprave uputiti nacrti dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: ENERXIA d.o.o. Bugojno, „ENERGY“ d.o.o. iz Kaknja i „GSL AUTO CENTAR“ d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje, kao i podnositelja zahtjeva Proizvodnja električne energije „SM“, vl. Semire Brka, iz Tešnja.

Na redovitoj sjednici usvojene su i obavijesti za javnost o kompletnosti podnesenog zahtjeva za izdavanje dozvole za rad Operatoru za OIEiEK, kao i podnesenih zahtjeva za izdavanje dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva „BAZA“ d.o.o. Tuzla i „AMITEA-II“ d.o.o. Mostar, priopćio je FERK.

Razmatrajući dvije podnesene žalbe kupaca na akte koje je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, Podružnica „Elektrodistribucija“ Tuzla, članovi FERK-a su donijeli rješenja kojima se žalbe odbijaju kao neosnovane.

FERK je neovisna komisija čiji je cilj zaštita kupaca, proizvođača, distributera, opskrbljivača i trgovaca električnom energijom. FERK radi na uređivanju njihovih međusobnih odnosa sukladno Zakonu o električnoj energiji Federacije Bosne i Hercegovine.

(www.jabuka.tv)3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.