HGSS spasio izletnika koji se u tenisicama šetao po snježnom Biokovu

Spasioci iz HGSS-ove Stanice Makarska objavili su na svojem Facebooku kako su tijekom nedjelje spasili izletnika koji se u tenisicama šetao snijegom prekrivenim Biokovom.

Naime, skupina izletnika, nakon što je došla do vrha Sv. Jure, odabrala je sjevernu padinu kao rutu kojom će se spustiti do vozila. Tom prilikom jednom od izletnika noga je proklizala te je kliznuo na strmoj zaleđenoj padini, a sve zbog neiskustva i neodgovarajuće opreme. Nakon nekoliko metara klizanj se zaustavio. Uplašen i neozlijeđen, pozvao je dežurni telefon HGSS stanice u Makarskoj, priopćili su iz HGSS-a Makarska.

Dodali su kako je ekipa od 5 spasilaca u samo sat vremena došla do kućice pod Sv. Jurom.

U međuvremenu su preostali izletnici pomogli svome prijatelju i izvukli ga do ceste. U ovakvim prilikama, najbolja je odluka poziv u pomoć. Članovi HGSS-a iskusni su planinari obučeni za sve vrste i tehnike spašavanja. Volonteri koji su uvijek spremni pomoći. Vas samo molimo da nam u našem poslu pomognete tako što ćete prije svakoga polaska na planinu dva puta provjeriti svoje mogućnosti i želje i odabrati obuću i odjeću primjerenu uvjetima na planini, stoji u priopćenju.

Posted by HGSS Stanica Makarska on Sunday, 17 February 2019

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.