Hering: Unatoč zastojima, radovi na mostu Svilaj bit će okončani u rokovima

Širokobriješka tvrtka Hering, kao izvođač radova na gradnji mosta na rijeci Savi u mjestu Svilaj, potvrdila je da konačni rokovi na ovom projektu neće biti dovedeni u pitanje.

Izvođač radova Hering, Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i HAC Zagreb ulažu posebne napore za dostizanje svih zastoja nastalih kao posljedica enormno visokog vodostaja u periodu od studenoga 2017. do svibnja 2018. godine.

Predstavnici HERING-a na sastanku kojem je nazočio tajnik Ministarstva komunikacija i prometa BiH Igor Pejić potvrdili su da konačni rokovi neće biti dovedeni u pitanje. Osim Pejića sastanku su nazočili i član Uprave Hrvatskih autocesta (HAC) Miodrag Furdin sa suradnicima, Uprava Heringa, oba nadzora, predstavnici proizvođača čelika MAEG, članovi bh. Tima za implementaciju gradnje mosta Svilaj te predstavnici Autocesta FBiH.

Kako piše Klix.ba, ukupna realizacija gradnje mosta na rijeci Savi u mjestu Svilaj u ovom trenutku je 55 posto. Riječ je o velikom infrastrukturnom projektu na Koridoru 5C kojim će se povezati autocesta s bosanskohercegovačke i hrvatske strane rijeke Save.

Nakon analize realizacije dinamičkog i financijskog plana izgradnje mosta konstatirano je da je od ukupno 184 betonska pilota, odnosno šipa, izgrađen 181, što predstavlja više od 99 posto.

U postupku izrade su stupišta S3 i S4, na kojima se završavaju čelične talpe ili su završene, što je slučaj sa stupištem S3. Od ukupno 5.300 tona čelika, radionički su završene 3.723 tone, odnosno nešto više od 71 posto, a isporuka segmenata na radilište se odvija u kontinuitetu.

Na sastanku je konstatirano da su od ukupno 102 čelična segmenta na mostu postavljena 52, odnosno 51 posto, da je trenutni kumulativni plan financijske realizacije 11.335.331,86 eura, a realizirano je 12.258.870,16 eura te da je kumulativna financijska realizacija oko 108 posto.

U konačnici, nakon analize dinamičkog i financijskog plana, odnosno potpuno okončanih radova, ukupna realizacija gradnje mosta u ovom trenutku je 55 posto.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.