Hercegovina u plamenu: Bjesni najmanje desetak požara, najteže kod Čapljine

Prema podacima Federalne uprave civilne zaštite, koji su prispjeli do 16:30 sati, trenutno je na području Hercegovačko-neretvanske županije aktivno desetak požara.

Na području općine Čapljina aktivni su požari na lokaciji Trebižat-Dretelj-Zvirovići gdje su ugroženi stambeni objekti (oko 500 kuća), zatim Modrič-Hotanj gdje su ugroženi stambeni objekti te na lokaciji Bivolje Brdo-Počitelj gdje su, također, ugrožene kuće..

Na području Grada Mostara aktivna su tri požara koji trenutno ne ugrožavaju stambene i druge objekte. Vatra gori na Gubavici i požarna se linije kreće prema Stanojevićima, u Kokorini i u Drežnici.

Na području općine Čitluk aktivna su dva požara, i to: u selu Trtla iznad Gornje Blatnice gdje je ugroženo desetak kuća i u Crnici gdje stambeni objekti nisu ugroženi.

U općina Stolac aktivan je požar na Bačniku, koji ne prijeti stambenim objektima, u općina Neum gori na lokalitetu Prapratnici (požar ne prijeti kućama), dok je na području općine Ravno aktivan požar u Zagorcu. Ni na toj lokaciji vatra ne ugrožava stambene objekte, priopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.